Haberler

Öksüz Ve Yetimlerin Yeni Adresi

Güncelleme:

Urfa'da kimsesiz ve yardıma muhtaç aileler yararına kurulan 'Dede Osman Avni İslami Hizmetler ve İnsani Yardım Derneği' ilk toplantısını yaptı.

Derneğin kuruluş toplantısı Hafız Abdülkadir Baybostancı'nın Kuran-ı Kerim Tilavetini okunmasıyla başladı. Dernek üyeleri ve vatandaşların yoğun katılım gösterdiği gecede derneğin çalışmaları anlatıldı. Öksüz, yetim, yardıma muhtaç yoksullara yönelik aynı ve nakdi yardım yapmak amacıyla kurulan dernek bünyesinde İslami eğitim ve seminerler verildi.

SEVGİLİOĞLU: AMACIMIZ YARDIMA MUHTAÇLARA İLAÇ OLMAK
Seyyid Dede Osman Avni Baba hazretlerinin İslam adına insanlara eğitim ve yardımlar yaptığını ifade eden Dede Osman Avni İslami Hizmetler ve İnsani Yardım Derneği Celal Sevgilioğlu, amaçlarının Öksüz, yetim, yardıma muhtaç yoksullara yönelik aynı ve nakdi yardım yapmak olduğunu söyledi. Dernek bünyesinde birçok alanda İslami eğitim ve seminerler düzenlediklerini belirten Dernek Başkanı Sevgilioğlu, "Seyyid Dede Osman Avni Baba hazretlerinin manevi huzurunda toplanmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hizmetimizin adı Türkiye Cumhuriyeti Dede Osman Avni İslami Hizmetler ve İnsani Yardım Derneği'dir. İslam adına Kuran-ı Kerim eğitimi, eğitim seminerleri ve dini kurslar düzenliyoruz. Öksüz, yetim, yardıma muhtaç yoksullara yönelik aynı ve nakdi yardım yapmak amacıyla kendi imkanlarımız dahilinde yardımlar yaparak onların dertleriyle dertlenerek onların yaralarını bir nebzede olsa sarabilmek için kurulan bir dernek olduklarını söyledi. Gece verilen yemeğin ardından okunan duayla son buldu.

Derneğin Yönetim Kurulu Başkanlığına Celal Sevgilioğlu, Başkan Yardımcısı Mehmet İhsan Çermikli, Genel Sekreter Mehmet Ali Ersöz, Kurucu Üye Mehmet Kılıç, Hafız Murat Fidanoğlu, Osman Doğrudağ, Ahmet Yıldız, Denetleme Kurulu Başkanı İbrahim Halil Akyol'dan oluşuyor.

SEYYİD DEDE OSMAN AVNİ BABA HAZRETLERİ
Seyyid Dede Osman Avni Baba hazretleri Hayatını Urfa'da Mevlid-i Halil Dergahın'da, insanları irşad ile geçirmiştir. O zamanlar Halep vilayetinin Urfa Sancağında bulunan Mevlid-i Halil Tekkesi Vakfından kendilerine senelik bin 500 kuruş tahsisat ayrılmıştı. Seyyid Dede Osman Avni Baba hazretleri kendisine verilen bu parayı yardıma muhtaç ailelere dağıtırdı. Allah yoluna kendini adayan dede kendini vakf eyledi. 1883 yılında Urfa'da hayatını kaybeden Seyyid Dede Osman Avni Baba hazretleri Mevlid-i Halil Dergah'ın da iki kardeşinin yanında toprağa verildi. Hayatını zühd ve takva ile geçiren Dede Osman Avni, kendini vakfeylerek hayatını yaşadı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Şanlıurfa Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title