Haberler

Adil Öksüz'ü Serbest Bırakan Hakimlere 'FETÖ' Soruşturması

Güncelleme:

Adil Öksüz'ü serbest bırakan hakimler Köksal Çelik ve Çetin Sönmez hakkında HSYK tarafından başlatılan soruşturma FETÖ kapsamına alındı.

Fethullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından Ankara'daki Akıncı Üssü'nde gözaltına alındıktan sonra salıverilen FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı" olduğu ileri sürülen Adil Öksüz'ü serbest bırakan hakimler Köksal Çelik ve Çetin Sönmez hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından başlatılan soruşturma FETÖ kapsamına alındı.

SORUŞTURMA DERİNLEŞTİRİLİYOR

Alınan bilgiye göre, darbe girişiminin kilit ismi Adil Öksüz'ün serbest kalmasıyla ilgili soruşturma derinleştiriliyor.

HSYK müfettişlerinin yürüttüğü çalışmada, hakimlerin FETÖ bağlantısından Öksüz'ün üzerinde çıkan GPS cihazına, Öksüz'ün adliye ve havalimanındaki görüntülerinden jandarma ve polis ekiplerinin Öksüz hakkındaki tutanaklarına kadar her ayrıntı ele alınıyor.

AÇIĞA ALINMIŞLARDI

Çelik ve Sönmez hakkındaki ön soruşturma, FETÖ üyesi yargı mensupları hakkında yürütülen soruşturmadan farklı işletilmişti. Hakimler, FETÖ soruşturmasından çok, görev sırasındaki kusurlarından dolayı açığa alınmıştı.

Ancak bu hakimler hakkındaki son soruşturma raporu üzerinde çalışan müfettişler, soruşturmayı Çelik ve Sönmez'in FETÖ bağlantıları üzerinde durarak yürütüyor.

Bu kapsamda, hakimlerin örgüt bağlantısı, dayanışması, kusuru, ihmali, kastı olup olmadığı araştırılıyor. Öksüz'ün üzerinde bulunan GPS cihazının da niteliği müfettişlerce inceleniyor.
Müfettişlerin raporu tamamlandıktan sonra FETÖ bağlantıları saptanırsa Köksal Çelik ve Çetin Sönmez bu kapsamda ceza alacak. Bağlantı saptanmazsa hakimlere disiplin cezası verilebilecek.

OLAYA KARIŞAN POLİS VE JANDARMA EKİPLERİNİN DE FETÖ İLE BAĞLANTILARI İNCELENİYOR

Bu arada, HSYK Başmüfettişliğinin ihbarı üzerine, Adil Öksüz'ün serbest bırakılmasıyla ilgili emniyet ve jandarmaya yönelik başlatılan soruşturma da sürüyor. Olaya karışan polis ve jandarma ekiplerinin de FETÖ ile bağlantıları inceleniyor.

ADLİYEDE 21 DAKİKA KALMIŞTI

Darbe girişiminin ardından 16 Temmuz sabahı Akıncı Üssü'nde, Akıncı 4. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim'in de aralarında bulunduğu 100 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı" Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Öksüz de bulunuyordu.

Şüpheli 99 asker tutuklanırken, Öksüz, savcılık sorgusunun ardından tutuklanması istemiyle karşısına çıktığı hakim Köksal Çelik tarafından serbest bırakıldı.

Sulh Ceza Hakimi Çelik, Öksüz'ü, "yurt dışı yasağı" kararı vererek, adli kontrolle serbest bıraktı. Soruşturmayı yürüten savcı Mehmet Yılmaz'ın karara itirazı ise Asliye Ceza Hakimi Çetin Sönmez tarafından "tutuklamaya yönelik delil olmadığı" gerekçesiyle reddedildi.

Böylelikle, 21 dakika Sincan Adliyesi'nde kalan Öksüz, serbest bırakılmasının ardından kayıplara karıştı. Soruşturma savcısı Yılmaz, polisleri şüpheli Öksüz'ün Ankara'da kaldığını iddia ettiği Keçiören'deki adrese gönderdi. Polisler, adreste kimsenin yaşamadığını ve ikamet sahibinin de yurt dışında olduğunu belirledi. Tüm bu yaşananların ardından Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Öksüz hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Serbest bırakılan Öksüz'ün FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı" olduğu iddiası üzerine, HSYK 3. Dairesi, Adil Öksüz'ü serbest bırakan hakimler Köksal Çelik ve Çetin Sönmez hakkında soruşturma izni verdi. Aynı gün HSYK 2. Dairesi, haklarındaki soruşturma tamamlanıncaya kadar hakimleri geçici olarak görevden uzaklaştırdı.

SERBEST BIRAKTIRAN İFADE

Adil Öksüz, Ankara Batı Adliyesinde savcı Cihan Ergün'e verdiği ifadede, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde öğretim üyesi olarak görev yaptığını, Ankara'ya Keçiören'de oturan amcasının yanına geldiğini söylemişti.

Amcasının daha önce bankacılık yaptığını, değerli araziler için kendisini çağırdığını anlatan Öksüz, "Amcam Mehmet Öksüz, Kazan civarında kıymetli arazi olduğunu, gelecekte iyi para getireceğini söylemişti. Ben de 14 Temmuz akşamı Sakarya'dan Ankara'ya geldim. 15 Temmuz günü cumaydı. Ben cuma namazını Sakarya'da kıldım. Cuma akşamı Mehmet Öksüz isimli amcamın Keçiören'de evi vardı, orada kaldım. 16 Temmuz günü sabah 09.00-10.00 gibi de Ankara Keçiören'den ticari taksi tuttum. Taksiyle geldim. Orada tarla baktım." demişti.

Kaynak: AA / Güncel

Sakarya Üniversitesi Mehmet Öksüz Keçiören Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title