Haberler

Okmeydanı'nda Uzlaşmalar Başlıyor

Güncelleme:

Okmeydanı'nda 50 yıllık tapu sorununu çözüme kavuşturan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan düzenlenen tapu teslim töreninde 200 hak sahibine daha tapusunu teslim etti.

Başkan Demircan, tapularına kavuşmanın sevincini yaşayan vatandaşlara kentsel dönüşüm için düğmeye basıldığının müjdesini vererek, "tapu problemi çözülen , belirli bir oranda tapuların alındığı bölgelerden Okmeydanı'nda kentsel dönüşüme başlayacağız," dedi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan Okmeydanı'da 50 yıldır yaşanan tapu sorununu çözüme kavuşturarak mülkiyet hakkı kazanan 200 hak sahibine daha tapusunu teslim etti. Okçular Tekkesi'nde düzenlenen tapu teslim törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti 2. Bölge Milletvekili Adayı Markar Eseyan, Haydar Ali Yıldız ve çok sayıda vatandaş katıldı.

OKMEYDANI'NDA TAPU SEVİNCİ

Uzun yıllar boyunca tapularına kavuşmayı bekleyen vatandaşlar, Başkan Demircan'ın göreve geldiği günden bugüne sürdürdüğü çalışmalar sonrası tapu sevinci yaşadı. Başkan Demircan tapularını alırken duygu dolu anlar yaşayan vatandaşlara, tapu sorunu biten bölgelerde dönüşümün başlayacağı müjdesini de verdi.

Okmeydanı'nda kentsel dönüşüme kimsenin engel olamayacağını belirten Başkan Ahmet Misbah Demircan,"Tapu problemi çözülen , belirli bir oranda tapuların alındığı bölgelerden Okmeydanı'nda kentsel dönüşüme başlayacağız," dedi.

ANLAŞILAN BÖLGEYE KAZMA VURULACAK

Tapu sorunu çözüme kavuşan bölgelerde kentsel dönüşüm için düğmeye basılacağını ve desteklerin verileceğini dile getiren Başkan Ahmet Misbah Demircan , "biliyorsunuz Fetihtepe tarafında evvelce tapusunu almış vatandaşlarımız var. Orada tapu meselesi yoktu. İnşallah önümüzdeki 10, 15 gün içerisinde artık 2'inci safha dediğimiz uzlaşmalara başlayacağız. Belediyemizin firması, şirketi tapusunu almış vatandaşımızla oturup gelecekle yapılacak dönüşüm için kat karşılığı anlaşmalarına başlayacak. Bu yılın sonuna kadar ilk kazmayı vuracağımızı düşünüyoruz," dedi.

"KENTSEL DÖNÜŞÜME KİMSE ENGEL OLAMAYACAK"

Kentsel dönüşümde titiz ve istikrarlı bir çalışma yürütüldüğünü belirten Başkan Demircan, "Bir yandan tapu vermeye devam ediyoruz. Diğer yandan kentsel dönüşümle ilgili hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Ama bu dönüşüşümü engellemek için çalışanlar var. Bunu bu dönüşüme, bu güzelliğe yapmasınlar. Size söz veriyorum biz var olduğumuz sürece Okmeydanı bu güzellikleri yaşayacak ve hiç kimse buna engel olamayacak," dedi.

"BU NOKTAYA GELİNMESİ BENİ MUTLU ETTİ"

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce 'de yaptığı konuşmada Okmeydanı'nda gelinen noktadan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek tapu verme sürecinin oldukça zahmetli olduğunu ama vatandaşın sevincinin her şeyin üstünde olduğunu bildirdi. Kentsel dönüşüm için her belediyeye desteklerinin olduğunu belirten Güllüce buna rağmen engellerle karşılaştıklarını ve tüm engellere rağmen kentsel dönüşümü başaracaklarını söyledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Misbah Demircan İdris Güllüce Okmeydanı Beyoğlu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title