Haberler

    Okmeydanı'nda Polis Operasyonu

    Güncelleme:

    İstanbul Okmeydanı'nda polis ekipleri cemevi yakınında tespit edilen bazı adreslere baskın düzenliyor.

    İstanbul Okmeydanı'nda polis ekipleri cemevi yakınında tespit edilen bazı adreslere baskın düzenliyor. Operasyona, çok sayıda çevik kuvvet ve özel harekat ekibi ile çelik yelekli sivil polis memurları da görev alıyor.

    Polis helikopteri, operasyon düzenlenen adreslere havadan koordinasyon sağlarken, Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları TOMA'lar da bölgede hazır bekletiliyor.

    Son olaylarda iki ölüm

    Okmeydanı'nda Haklar Derneği, 2 Mayıs'ta Gezi protestoları sırasında başından gaz kapsülüyle vurularak ölen Berkin Elvan ve Soma'daki maden faciası için gösteri düzenlemişti.

    Gösteriye polis gazla müdahale etmiş, göstericilerin attığı bir molotof kokteylinin isabet ettiği zırhlı polis aracının alev almasının ardından polis ateş açmıştı.

    Açılan ateşte Okmeydanı'ndaki cemevinde bir cenazeye katılan Uğur Kurt başından vurularak ağır yaralanmış, akşam saatlerinde de hayatını kaybetmişti. Kurt'un vurulma anı bir güvenlik kamerası tarafından da kaydedildi.

    Uğur Kurt'un vurularak ölmesinin ardından gece boyunca gösteriler devam etmiş, çıkan olaylarda yaralanan Ayhan Yılmaz da cuma günü hayatını kaybetmişti.

    Kaynak: Anadolu Ajansı ve CHA

    Kaynak: Aljazeera.com.tr / Güncel

    Okmeydanı İstanbul Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title