Haberler

Diyarbakır'da Heykel Yıkıldı, İstanbul Karıştı

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde bulunan PKK Mezarlığı'na dikilen Mahsun Korkmaz heykelinin yıkılması İstanbul'u karıştırdı. Okmeydanı'nda olaylar çıktı.

Lice'deki PKK Mezarlığı'na dikilen Mahsun Korkmaz heykelinin yıkılması İstanbul'da protestolara neden oldu. Okmeydanı, Beyoğlu, Kadıköy ve Sultangazi'deki protestolarda sokaklar savaş alanına döndü.

HAVAİ FİŞEK VE MOLOTOFLA SALDIRDILAR

Mahsun Korkmaz heykelinin yıkımını protesto etmek isteyen yüzleri maskeli bir grup, Okmeydanı Şark Kahvesi'nde yola barikatlar kurarak ateşe verdi. Polise havai fişek ve molotof kokteyli atan gruba biber gazı ile müdahale edildi. Olay yerine zırhlı araçlar ile TOMA'nın gelmesiyle grup üyeleri ara sokaklara kaçtı.



HELİKOPTER GELDİ

Okmeydanı'nda devam eden olaylar nedeniyle bölgeye polis helikopteri gönderildi. Havadan bölgeyi izleyen polisler aşağıdaki arkadaşlarına grupların kaçış yönü hakkında bilgi veriyor. Polisin bölgedeki bekleyişi sürüyor.

SULTANGAZİ VE BEYOĞLU DA KARIŞTI

Sultangazi ve Beyoğlu'nda da, Lice'deki olayları bahane ederek izinsiz gösteri yapan gruplara müdahale edildi.

Gazi Mahallesi Şair Abay Lisesi önünde yolu trafiğe kapatan bir grup, pazar tahtalarından kurdukları barikatları ateşe verdi. Bir süre slogan atan göstericiler, bölgede önlem alan çevik kuvvet ekiplerine motolof ve taşla saldırdı.

Polisin uyarılarına rağmen dağılmayan gruba, tazyikli su ve biber gazıyla müdahalede bulunuldu.

OTOBÜS DURAKLARININ CAMLARI KIRILDI, 1 KİŞİ YARALANDI

Kadıköy'de de yaklaşık 100 kişilik grup, akşam saat 20.00'de Boğa heykeli önünde toplandı.

Gruptakiler Korkmaz'ın fotoğrafının bulunduğu bez afişlerle Bahariye Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Bir saat yürüyüşün ardından grupla polis arasında gerginlik yaşandı. Bunun üzerine polis ekipleri de boyalı mermi ve TOMA'dan su sıkarak göstericilere müdahale etti. Bir kişinin yüzünden yaralandığı görüldü. Kısa süreli olaylar nedeniyle otobüs duraklarının camlarının kırıldığı görüldü. Gruptakiler müdahalenin ardından ara sokaklara dağıldı.

##6395195##
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mahsun Korkmaz Diyarbakır İstanbul Lice Güncel Haberler

500

Yorumlar (34)

Salih:

Türk Polisi hakikaket çok anlayışlı Amerikan polisi trafik çevirmesinde bile şu adam bana sesini yükseltsede dövüp stres atsam diye bakar çünkü ''hayatım tehtit altındaydı'' diyip kolayca her suçtan aklanıyorlar .Bu ülkede de özğürlükyok diyenlere kanat takmak lazım ayrıca 15 milyon nufuslu yerde hiç kimse 100 kişilik gruba tepki göstermemiş mi bizim burda gösteri diye birinin dükkanının camını indircen istiklal marşını tersten okuturlar adamasen iyi para kazanabilirsin kırılan camı önemsemezsinde bu memlekette pazar sonrası artan sebzeleri sokaktan topluyanlar var .yaşadığınız şehir büyütükçe sizin vicdanınız mı küçülüyor nedir anlamadım

84
3
yanıtYanıtla
GVN:

BUNLARI İSTANBULA SOKAN KAFAYI SEVEYİM...

71
10
yanıtYanıtla
KAĞAN:

Demek ki okmeydanı,sultanbeyli buraları dümdüz etmek lazım.polis olsam molotof atanı gözümü bile kırpmadan vururum.

72
8
yanıtYanıtla
deepilist:

Taviz taviz taviz sonucu bu barış süreciymiş hangi barış süreci ulan

64
6
yanıtYanıtla
Galcim buse:

Heykeli yıkanların ellerine sağlık,elleri dert görmesin.

39
26
yanıtYanıtla
SERKAN:

POLİSE YETKİ VERİLSİN ARKADAŞ BAK BAKALIM BİR TANESİ KALIYOR MU SOKAKTA.ADAM MOLOTOF ATIYOR BİR ŞEY YAPAMIYORSUN ANCA GAZ ATIYORSUN.YAKALANINCA DA SANIRSIN ANAOKULU ÇOCUĞU ZIRIL ZIRIL AĞLARLAR...

47
9
yanıtYanıtla
Türk:

Essas mermi kullanim sart............................

27
24
yanıtYanıtla
Yorum:

Bu hain tutumunuzu değiştirmediğiniz sürece hepimiz pkk liyiz...

19
30
yanıtYanıtla
lice21:

Lice dokunulmazdir.....her yer Lice her yer direnis..

12
36
yanıtYanıtla
Yokasfdafsd@sdgs.com:

Lice babanın malı mı lan

yanıt0
yanıt0
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title