Haberler

Okinawa Adası'ndaki ABD Üssünün Eski Çalışanı Cinayetten Yargılanacak

Japonya'nın güneyindeki Okinawa Adası'nda bulunan ABD üssünde eskiden görev yapan bir kişi tecavüz ve cinayet suçlamasıyla yargılanacak.

Japonya'nın güneyindeki Okinawa Adası'nda bulunan ABD üssünde eskiden görev yapan bir kişi tecavüz ve cinayet suçlamasıyla yargılanacak.

Kyodo haber ajansı, ülkedeki savcıların, eskiden ABD donanmasında görev yapan 32 yaşındaki Kenneth Franklin Shinzato'nun 20 yaşındaki bir genç kıza tecavüz edip öldürdüğü ve bedenini ormanlık alana attığı gerekçesiyle yargılayacağını duyurdu.

Soruşturmayı yürüten yetkililer, 19 Mayıs'ta genç kadının cesediyle görüldüğü için gözaltına alınan ancak cinayetle suçlanmayan zanlının 28 Nisan'da suçunu kabul ettiğini duyurmuştu.

Polisin, Shinzato'nun ifadelerine dayanarak yaptığı aramalarda, Okinawa'ya bağlı Uruma kentinin kuzeyindeki Onna köyünde yer alan ormanlık alanda genç kızın cesedi bulunmuştu.

ABD'nin Okinawa'da 18 bin 600, ülke genelinde de yaklaşık 50 bin askeri görev yapıyor.

Okinawa halkının büyük bir kısmı, "Suç oranının, gürültü kirliliğinin ve kaza riskinin arttığı" gerekçesiyle üssün adadan tamamen taşınmasını istiyor. Okinawa halkı, üssün ada içinde yerinin değiştirilmesine de çevreye zarar vereceği için karşı çıkıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Okinawa Adası Japonya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title