Haberler

Okan Üniversitesi Rektörü Şule Kut: "Başarının Sırrı Akademik Kadromuz"

OKAN Üniversitesi'nin lise son sınıf öğrencilerine yönelik düzenlediği Sınavdır Geçer Konferansı'na çeşitli okullardan çok sayıda öğrenci katıldı.

OKAN Üniversitesi'nin lise son sınıf öğrencilerine yönelik düzenlediği Sınavdır Geçer Konferansı'na çeşitli okullardan çok sayıda öğrenci katıldı. Konferansta konuşan Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut, "Yeniliklere önem veriyoruz ve dünyayı takip ediyoruz. Dünyada iş yapabilecek öğrenciler yetiştiriyoruz" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda düzenlenen Okan Üniversitesi'nin Lise son sınıf öğrencileri için özel hazırladığı Sınavdır Geçer Konferansı'nda öğrencilere sağladığı ayrıcalıklar anlatıldı.

"YENİLİKLERE ÖNEM VEREREK DÜNYAYI TAKİP EDİYORUZ"

Uzman Akademik kadro ile öğrencilerin iyi eğitim alabileceklerini ve çok iyi yerlere gelebileceklerini dile getiren Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut, "Kendim uluslararası ilişkiler okudum. Bu önemli unsurların başında akademik kadro geliyor. Yeniliklere önem veriyoruz ve dünyayı takip ediyoruz. Dünyada iş yapabilecek öğrenciler yetiştiriyoruz. 16 fakülte ve yüksekokula sahip bir üniversiteyiz. Ben kendim sosyal bilimciyim ama en son açtığımız fakülteler sağlık üzerine oldu. Pek çok alanda eğitim vererek Türkiye'nin en iddialı Üniversiteleri arasında yer alıyoruz. Bakanlıklar, sivil toplum kuruluşları ve belediyeler ile koordineli bir şekilde çalışmalarımız oluyor. Yerel ve evrenseli üniversitede birleştirerek nerede olduğumuzu unutmadan ülkemizin sorunları için çalışıyoruz. Ne yaparsanız yapın kendinizin en iyi performansını göstermeye çalışın kendi hedefinizi koyun ve tercihinizi kendiniz yapın" dedi.

"ASLA YILMADIM VE VAZGEÇMEDİM"

Öğrencileri hem eğlendirip hem de nasıl daha iyi çalışıp motive olacakları hakkında bilgi veren Eğitim Danışmanı Servet Gülsün Şirin, "Sizleri etkilemek istiyorum çünkü herkes başarılı olmak ister. Sizlerde iyi bir üniversitede iyi bir eğitim almak istiyorsunuz. Eve gidip çalışmak istediğiniz kitabı veya testi açıp birkaç soru çözdükten sonra aklınız telefona gidiyor ve telefonu bir kez elinize aldığınız anda en az iki saatiniz gidiyor bunun sonucunda testi bırakıp çok çalıştığınız kanısına varıyorsunuz. Bu yapılan en büyük hatalardan birisidir. İşte bu şekilde üniversite sınavına hazırlanamıyorsunuz. Benim ilkokulda bir öğretmenim vardı ve benimle bir keresinde dalga geçmişti ben bunu asla unutamam bu yüzden okulumu bıraktım ve bir sonraki sene tekrar okudum. Asla yılmadım ve vazgeçmedim" dedi.

Konferans özel tablet ödüllü Okan Üniversitesi'nin öğrencilere sağladığı ayrıcalıklar hakkında sorular ile sona erdi.

Konferansın ardından yapılan özel röportajda Üniversite hakkında sorularımızı yanıtlayan Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut, "Bizim Ankara'da olma amacımız eğitim danışmanı Servet Gülsün Şirin hocamızın düzenlediği 'Sınavdır Geçer Konferansı' programımız ile öğrencilerin neleri yapmaları ve neleri yapmamaları gerektiğini söylüyor, kendilerini tanımalarını ve hayallerinin peşinden gitmekten vazgeçmemeleri gerektiğini öğrencilere anlatıyoruz" dedi.

Üniversite bünyesinde yeni kurulan hastane ve sağlık üzerine kurulan fakülteler hakkında bilgi veren Kut, "Tıp fakültemiz son derece gelişmiş bir fakülte. Üniversite'ye ait hastanemizin olması sağlık üzerine her şeyi tamamlıyor. Öğrencilerimiz kendi klinik eğitimlerini alabilecekler. İstanbul'a ve Türkiye'ye son derece modern bir hastane kazandırmış olduk. Bununla gurur duyuyoruz. Okan Üniversitesi'nin ana kampüsü Tuzla'da bulunuyor. Mecidiyeköy, Hasanpaşa, Beyoğlu ve Bahçelievler'de ayrıca kampüslerimiz bulunuyor. Yönetimimiz ve bütün fakültelerimiz Tuzla'da onun dışında Amerika'nın Florida eyaletinde Okan International University ile Miami'de eğitim vermekteyiz" dedi.

- Ankra

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şule Kut Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title