Haberler

    Okan'dan Amerika'ya Üniversite Çıkarması

    kezban-karaboga-002.png

    Okan Üniversitesi, Miami'de üniversite açtı. ABD'nin Florida eyaletine bağlı Miami şehrinde geçtiğimiz günlerde kurulan bu yeni üniversitenin adı Okan International University Miami. Bu okul ABD yasalarıyla kurulmuş bir Amerikan üniversitesi. Hocaları da Amerikalı. Üniversitenin rektörünün de ABD'den olması planlanıyor. Rektörlük için yaklaşık 40 başvuru gelmiş. Üniversitenin hem lisans hem de yüksek lisans programlarında İşletme, Turizm Yönetimi ve Sağlık Yönetimi bölümleri okutulacak. Ancak daha sonra bu bölümlerin sayısı artacak. Okulda örgün eğitim ile birlikte uzaktan eğitim programları da yürütülecek.

    İlk etapta 300 öğrenci ile eğitime başlanması planlansa da hedef 10 yılda 5 bin öğrenciye ulaşmak. Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Okan, Miami'de okul açma fikrinin doğuş sürecini anlattı.

    bekir-okan.jpg

    Bekir Okan, "Hem kadromuza hem iş dünyasındaki gücümüze inanarak ABD'de üniversite kurma fikri 2 yıl önce oluştu. Dünyanın en iyi üniversiteleri ABD'de. Kendi üniversitemizi kurmadan önce oradaki 7-8 önde gelen üniversiteyi bizzat gezdim. En iyi yanları nedir baktım. İş adamı olarak 1986 yılında Empire State Binası'nda ofis kurmuştum. Neden üniversite açmayayım şeklinde düşündüm" dedi. "Türk bayrağını Amerika'da dalgalandırıyor olmak bize müthiş bir gurur veriyor" ifadelerini kullanan Bekir Okan, "Okan Üniversitesi'ndeki öğrencilerimiz değişim programı ile 2 yıl burada, 2 yıl Amerika'da okuyarak çift diploma imkanına sahip olacak" diye konuştu.

    Açılış mayıs ortasında

    ABD'de üniversite kurmanın çok zor olduğunu belirten Bekir Okan, "Sistemimizi kurduk. Bilgi İşlem bölümü dahil her şey hazır. Yerimiz, binamız hazır. Şu anda kiradayız ancak daha sonra kendi binamızı satın alacağız. Kendi yerimize geçeceğiz" dedi. Okan, mayıs ayının ortasında açılış yapacaklarını belirtti. İşadamı olmasının yanında kendisinin matematik öğretmeni olduğunu ve eğitim sektörüne ilgisinin yeni olmadığını anlatan Bekir Okan, aynı zamanda Yükseköğrenim Meclis Başkanı olduğunu söyledi.

    Okan, "Gaziantep'te ilk dershaneyi biz açtık. Yurtlar yaptık, sağlık ocağı kurduk. Okan Üniversitesi ilk başladığında 85 öğrencisi vardı. Şimdi 18 bin öğrencimiz var. Yani bu alanda deneyimimiz var. Dünyayı ve Türkiye'yi iyi biliyoruz. Bu yeni üniversitemiz ile de ABD'de Anadolu havasını estirmek istiyoruz" dedi.

    Liman işletmeciliği açılacak

    Üniversitenin bulunduğu Florida eyaletinin Latin Amerika'ya çok yakın olduğunu belirten Okan Koleji Kurucu Temsilcisi Işıl Okan Gülen de, "O bölgede yaşayan gençlerin çok fazla üniversite alternatifi yok. Biz Okan International ile onlara da cazibe merkezi olacağız. Bu nedenle Latin Amerika'da da Okan International University'nin tanıtımını yapacağız" dedi. Işıl Okan Gülen, "İlk aşamada 3 bölüm açacağız ancak önümüzdeki dönemlerde liman işletmeciliği bölümü açmayı planlıyoruz. Çünkü Miami'ye çok sayıda cruise gemisi geliyor" diye konuştu. Işıl Okan Gülen, "Ben de yurtdışında okudum. İster 3 ay ister 2 yıllık yurtdışı deneyiminin öğrencinin özgüvenini artıracağını, ona sorumluluk duygusu aşılayacağını ve vizyon kazandıracağına inanıyorum. Öğrencilerimiz Okan International University'deki değişim programları ile tüm bu saydıklarımı kazanabilecekler" şeklinde konuştu. Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut ise ABD'de üniversite kurmanın sanıldığı kadar kolay olmadığına vurgu yapı. Kut, "Kolunuzun altında dosyanızı alıp gidiyorsunuz, komitelerin karşısına çıkıyorsunuz. Üniversitede yapılan araştırmalarda kullanılan, intihal programı alıp almadığımıza baktılar. Ayrıca derslerde okutulacak kitapların kütüphanede olmasını istediler" diye konuştu.

    Yılda 8-10 milyon TL Ar-Ge gelirimiz var

    ABD'nin eğitim geliri 20 milyar dolar, neden Türkiye'nin de 10 tane üniversitesi orada olmasın şeklinde konuşan Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Okan, "Biz dünya üniversitesi olmak istiyoruz. Türkiye için üniversite sanayi işbirliği çok önemli. Üniversitelerin Ar- Ge bölümleri çok iyi olmalı. Amerika'daki üniversite gelirlerinin yüzde 50-60'ı Ar-Ge çalışmalarından elde edilir. Biz de Okan Üniversitesi olarak bu geliri yüksek tutmaya çalışıyoruz. Çünkü hükümetin 2025 hedefl erini tutturması için üniversitelerin de gelirlerini artırması gerekiyor. Okan Üniversitesi olarak 8-10 milyon TL Ar-Ge gelirimiz var" dedi.

    İsteyen öğrenciler, İngilizce hazırlık sınıfını Miami'de tamamlayabilecekler

    Okan International University, ileri düzeyde İngilizce öğrenmek isteyen Türk öğrencilere, üniversite eğitiminin bir bölümünü veya tamamını ABD'de gerçekleştirme olanağı sağlayacak. 2015-2016 Akademik Yılı'ndan itibaren Okan Üniversitesi'nin ücretli bölümlerine yerleşen öğrenciler, İngilizce Dil Hazırlık sınıfını isterlerse Okan International University'de ek bir eğitim ücreti ödemeden okuyabilecekler. Dileyen öğrenciler, Miami Kampüsü'nde haziranda açılacak İngilizce Yaz Programı ile ESL Sertifikası alabilecekler.

    Kaynak: Dunya.com / Ekonomi

    Amerika Birleşik Devletleri Florida Miami Ekonomi Haberler

    Bakmadan Geçme

    İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title