Haberler

Ok -Öğrencilerin Toprakla Buluştuğu Okul

Güneysu ilçesindeki Adacami İlköğretim okulunda öğrenciler, "Değerlerimizle Değerliyiz" projesiyle hem ders stresini atıyor hemde okul bahçesinde kurulan kümes ve sera bahçesinde eğlenerek üretmeyi öğreniyor.

FİKRET DELAL - Güneysu ilçesindeki Adacami İlköğretim okulunda öğrenciler, "Değerlerimizle Değerliyiz" projesiyle hem ders stresini atıyor hemde okul bahçesinde kurulan kümes ve sera bahçesinde eğlenerek üretmeyi öğreniyor.

Güneysu Kaymakamlığı öncülüğünde Güneysu İlim Öğrenenlere Yardım Vakfı, Güneysu Müftülüğü ve Güneysu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle Güneysu'da eğitim alanında başlatılan bir seferberliğe Güneysu Belediyesi, hayırsever iş adamları ve sivil toplum örgütleri de destek verdi.

Bu kapsamda Güneysu ilçesindeki Adacami İlköğretim okulunda "Değerlerimizle Değerliyiz" projesi bir yıl önce hayata geçirildi.

Proje kapsamında öğrenciler hem ders stresini atıyor hemde okul bahçesinde kurulan kümes ve sera bahçesinde eğlenerek üretmenin mutluluğunu yaşıyor.

Okul Müdürü Kemal Semizoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukların günün şartlarında unuttukları değerleri onlara kazandırmak istediklerini ifade etti.

Semizoğlu, "Bunun yanında çocuklarımızın negatif enerjilerini yaptığımız sera ve kümesle uğraşmalarını sağlayarak ortadan kaldırmak. Amacımız buydu. İnanıyorum ki bu amaca ulaştık. Bu yolda birçok faaliyet gösterdik." dedi.

Öğrencilerin en zayıf noktasının toprakla uğraşmaması olduğunu vurgulayan Semizoğlu, şöyle dedi:

"Bilgisayar başında oturan öğrenci monoton bir öğrenci durumuna gelmiştir. Biz öğrencilerimizi aktif hale getirmeye çalışıyoruz. Toprakla uğraşmalarını sağladık. Serada ürettiklerine bakarak değerler kazanması için çalışıyoruz. Birinci öğrenciliğimiz buydu."

Bu konuda çok güzel tepkiler aldıklarını dile getiren Semizoğlu, ailelerin kendilerine destek vermesinden dolayı çok mutlu olduklarını belirtti.

Proje koordinatörü öğretmen Yeliz Cengiz, öğrencilerin akademik ve değerlerle donatılmış olarak çok daha iyi yerlere gelmeleri için tek yürek ve tek bilek olduklarını vurgulayarak, "Bu amaçla amacımıza ulaştığımıza inanıyorum." dedi.

Cengiz, projeyle öğrencilerdeki değişimin büyük olduğunu ifade eden Semiz, şu değerlendirmede bulundu:

"Artık her biri değerlerini yaşatan bireyler haline geldi. Okul bahçesinde kümes ve sera bahçesini kurarken iki temel amacı öne çıkarmayı planladık. Birincisi çocukların derslerde uyguladıkları teorik bilgileri pratiğe dönüştürmede çok faydalı oldu. İkincisi ise çocukların toprakla uğraşarak negatif enerjilerini atmalarına vesile oldu."

3. sınıf öğrencisi Hasan Ali Çelikarslan da boş vakitlerinde arkadaşlarıyla birlikte kümes ve serada vakit geçirdiklerini belirterek, "Böyle güzel bir yer görmedim. Okulumuzda kümes ve sera yaptılar. Bizde burada arkadaşlarımızla birlikte serada bitki yetiştiriyoruz. Aynı zamanda da kümeste tavukları besliyoruz. Burayı çok seviyoruz. Burası bana göre bu özel bir yer." dedi.

6. sınıf öğrencisi Gülsema Yılmaz, teneffüslerde, boş vakitlerinde serada ve kümeste vakit geçirdiklerini söyleyerek, "Burada herkes kendi emeği ile bir şeyler yetiştirmeye çalışıyor. Burada stresimi attıktan sonra gidip derslerimi yapıyorum." sözlerine yer verdi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Milli Eğitim Müdürlüğü Güneysu Belediyesi Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title