Haberler

Öib, İstanbul Sarıyer'te Bazı Taşınmazları Bir Bütün Halinde Satış Yöntemi ile Özelleştirilecek

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), İstanbul'un Sarıyer İlçesi İstinye Mahallesi'nde "İstinye Turizm Merkezi Koruma Amaçlı Uygulama Planı" sınırları içerisinde yer alan ve toplam 158 bin 498 metrekare yüzölçümlü taşınmazların 76 bin 7 metrekaresi mevcut plan içerisinde turizm tesis alanı kullanımında bulunan imarlı gayrimenkulleri bir bütün halinde satacak.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), İstanbul'un Sarıyer İlçesi İstinye Mahallesi'nde "İstinye Turizm Merkezi Koruma Amaçlı Uygulama Planı" sınırları içerisinde yer alan ve toplam 158 bin 498 metrekare yüzölçümlü taşınmazların 76 bin 7 metrekaresi mevcut plan içerisinde turizm tesis alanı kullanımında bulunan imarlı gayrimenkulleri bir bütün halinde satacak. Geçici teminat tutarı 25 milyon TL olarak belirlenen ihale için en son teklif verme tarihi 13 Mayıs 2014 olacak.

ÖİB'nin taşınmazların bir bütün halinde satış yöntemi ile özelleştirilmesine ilişkin ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre İstanbul'un Sarıyer ilçesi İstinye Mahallesi'nde bulunan ve Boğaziçi alanında imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayına ve plan kısıtlamaları 2960 sayılı Boğaziçi Kanunu tabi olan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 9 Mayıs 2006 tarihinde onaylanan İstinye Turizm Merkezi Koruma Amaçlı Uygulama Planı sınırları içerisinde yer alan ve toplam 158 bin 497.62 metrekare yüzölçümlü taşınmazların 76 bin 7 metrekaresi mevcut plan içerisinde Turizm Tesis Alanı kullanımında bulunan imarlı gayrimenkulleri bir bütün halinde satılacak. İhale, pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek. İhale Komisyonu'nca gerekli görüldüğü takdirde ihale, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilecek. İhaleye katılabilmek için gayrimenkullerin ihale şartnamesi alınması ve teklifin son teklif verme günü 13 Mayıs saat 17.00'ye kadar elden teslim edilmesi zorunlu olacak. İhale bedeli peşin ödenecek. İhalede geçici teminat tutarı 25 milyon TL, ihale şartnamesi bedeli 25 bin TL olarak belirlendi.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı İstanbul İstinye Sarıyer Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title