Haberler

ÖİB'den TTA Gayrimenkul'ün Taşınmaz Satışına Onay

Güncelleme:

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, TTA Gayrimenkul AŞ'nin bazı gayrimenkullerinin satış işlemlerini onayladı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), tta Gayrimenkul AŞ'nin bazı gayrimenkullerinin satış işlemlerini onayladı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığının konuya ilişkin 8 kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, tta Gayrimenkul AŞ tarafından yapılan ihaleler sonucunda, Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde Arslanbey Mahallesi'nde bulunan 898 metrekare yüz ölçümlü taşınmazın ihalede 86 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Güngör Gökarslan'a, Düzce'nin Merkez ilçesi Metek Mahallesi'ndeki 288 metrekarelik taşınmazın, ihalede 53 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Arif Uysal'a satılmasına karar verildi.

Erzurum'un Oltu ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Güllük mevkisindeki taşınmazların bir bütün halinde 9 bin 600 lira bedelle en yüksek teklifi veren Azmi Vural'a, Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesi Altınelma Mahallesi Köyiçi mevkisindeki toplam iki dükkanın da 31 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Mehmet Bal'a satılması uygun bulundu.

Söz konusu ihaleleri kazananların sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde geçici teminatlar tta Gayrimenkul AŞ lehine irat kaydedilecek ve ihaleler iptal edilecek.

tta Gayrimenkul AŞ'ye ait Diyarbakır'ın Çermik ilçesi Tepe Mahallesi Hamam Başı mevkisindeki 342 metrekarelik taşınmazın 46 bin 500 lira bedelle en yüksek teklifi veren İş-Çim Makine İnşaat Hazır Beton Elektrik Elektronik ve Madencilik İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketine, Kocaeli'nin Körfez ilçesi Yarımca Mahallesi'ndeki 338 metrekarelik taşınmazın 268 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Kutlu Soner Kayalı'ya, Erzurum'un Horasan ilçesi Kazım Karabekir Mahallesi Köyaltı mevkisindeki 30 metrekare yüz ölçümlü taşınmazın 7 bin lira  bedelle en yüksek teklifi veren Yüksel Yıldırım'a satılmasına onay verildi.

Şirkete ait Manisa'nın Akhisar ilçesi Atatürk Mahallesi'ndeki 6 bin 576,65 metrekarelik taşınmazın da 1 milyon 350 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Murat Kahyaoğlu'na satılması uygun bulundu.

Söz konusu kişilerin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi  veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde satış ikinci yüksek teklifi veren diğer teklif sahiplerine yapılacak. Bu kişilerin de sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, geçici teminat Kuruluş lehine irat kaydedilerek, ihaleler iptal edilecek.

Kaynak: AA / Ekonomi

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Arslanbey Kartepe Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title