Haberler

Ohal Kararının Alınması - Selahattin Karanfiler - Kırklareli

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : OHAL kararının açıklanmasını vatandaşların seyretmesi Eğitim Bir-Sen Kırklareli Şube Başkanı Selahattin Karanfiler'in açıklaması OHAL kararının alınması Eğitim Bir-Sen Kırklareli Şube Başkanı Selahattin Karanfiler, "Gönül arzu eder ki demokrasilerde OHAL olmasın ama toplumun huzur ve güveni için bazen bu hususlar gerekebiliyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

OHAL kararının açıklanmasını vatandaşların seyretmesi

Eğitim Bir-Sen Kırklareli Şube Başkanı Selahattin Karanfiler'in açıklaması OHAL kararının alınması

Eğitim Bir-Sen Kırklareli Şube Başkanı Selahattin Karanfiler, "Gönül arzu eder ki demokrasilerde OHAL olmasın ama toplumun huzur ve güveni için bazen bu hususlar gerekebiliyor. İnşallah halk olarak toplum olarak, kamu düzeninin sağlanması halkın huzur ve güveni için hep birlikte çalışacağız" dedi.

Şube Başkanı Karanfiler, OHAL kararına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu'nun gerekeni yaptığını söyledi.

Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini, Türk milletinin darbe girişimine karşı direnerek, darbecilere, darbe yaptığını kaydeden Karanfiller, "OHAL biliyorsunuz ülke sisteminin zora girdiği dönemlerde bütün demokrasilerde olduğu gibi hükümetler veya cumhurbaşkanı tarafından ilan edebilir. Biz bunun yakın örneğini Fransa da gördük. Türkiye'de de OHAL'le karşı karşıyayız. Ülkemiz büyük bir badire ile karşı karşıya kalınca OHAL kaçınmaz oldu. Gönül arzu eder ki demokrasilerde OHAL olmasın ama zor sistemin düzenin demokrasinin zora girdiği durumlarda demokrasinin, kamu düzeninin zora girmesi sıkışması ve bozulması durumunda halkın huzur ve güvenliği için ilan edilebiliyor. Gönül arzu eder ki demokrasilerde OHAL olmasın ama toplumun huzur ve güveni için bazen bu hususlar gerekebiliyor. İnşallah halk olarak toplum olarak kamu düzeninin sağlanması halkın huzur ve güveni için hep birlikte çalışacağız" şeklinde konuştu.

Karanfiler, son olarak, "Mevcut hükümette dik durarak siyasi parti temsilcilerimiz de dik durarak ülkemizde demokrasiye yapılan darbeye karşı durarak büyük bir tehlike atlatılmış oldu." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Eğitim Bir Sen Kırklareli Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title