Haberler

Ohal Kararı Alınması

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, Bakanlar Kurulunca 3 ay süreyle olağanüstü hal (OHAL) kararı alınmasına ilişkin, "Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu gerekeni yapmıştır.

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, Bakanlar Kurulunca 3 ay süreyle olağanüstü hal (OHAL) kararı alınmasına ilişkin, "Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu gerekeni yapmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Kopuz, yaptığı yazılı açıklamada, Bakanlar Kurulunun OHAL kararıyla demokrasi ve cumhuriyete karşı tehditlerin hala sona ermediğini gördüklerini belirterek, birkaç saat önce uluslarası derecelendirme kuruluşlarının art arda yaptığı açıklamaların da darbenin ekonomi ayağının da harekete geçtiğini gösterdiğini bildirdi.

Türkiye'ye yönelmiş darbe kararının OHAL kararı ile daha kolay atılabileceğine inandığını aktaran Kopuz, hükümetin alacağı tedbirlerle demokrasi ve cumhuriyete yönelen bu tehdidi yok etmek için halkın meydanlarda, polis ve askerin yurt sathında vatanını savunmaya devam ederek, kendilerinin de iş dünyası olarak işlerini en iyi şekilde yaparak, daha çok üreterek, daha çok çalışarak, daha çok ihracat yaparak vatanı savunacaklarını ve darbe tehdidini hep birlikte savuşturacaklarını vurguladı.

Kopuz, şunları kaydetti:

"Bu mücadele hepimiz için bir kurtuluş savaşıdır. İlan edilen olağanüstü hal bu kapsamda değerlendirilmelidir. Telaşa gerek yok, Allah'a şükür, bugün Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, işinin başındadır, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım işinin başındadır, kahraman ordumuz ve emniyet teşkilatımız görevinin başındadır ve halkımız meydanlarda vatan savunmasındadır. Hainler yuvalandıkları inlerden alınarak hesap vermek üzere devletin adaleti önüne çıkarılmaktadır.

Devlet adaleti ile kaimdir. Adalet için bu karar gerekliydi. Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu gerekeni yapmıştır. Olağanüstü hal kararı ülkemiz ve ekonomimiz için hayırlı ve uğurlu olsun."

Kaynak: AA / Ekonomi

İstanbul Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title