Haberler

Ohal İlan Edilmesi

Ağrı'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından "demokrasi nöbeti"ne devam eden vatandaşlar, Bakanlar Kurulunun olağanüstü hal (OHAL) kararına destek verdi.

Ağrı'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından "demokrasi nöbeti"ne devam eden vatandaşlar, Bakanlar Kurulunun olağanüstü hal (OHAL) kararına destek verdi.

Valilik önünde bir araya gelen vatandaşlar, Türk bayraklarıyla sloganlar atarak terör örgütüne tepki gösterdi.

"Darbeye Karşı STK'lar Platformu" tarafından kurulan dev ekrandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Milli Güvenlik Kurulu (MGK) ve Bakanlar Kurulunun ardından yaptığı açıklamayı izleyen vatandaşlar, OHAL kararına Türk bayraklarını sallayarak destek verdi.

"Bu vatana kim ihanet ediyorsa Allah'ın izniyle temizlenecek"

Vatandaşlardan Rıdvan Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, OHAL kararının güzel sonuçlar doğuracağına inandığını söyledi.

"Bu vatana kim ihanet ediyorsa Allah'ın izniyle temizlenecek." diyen Ünal, şunları kaydetti:

"Bunlar, bu ümmeti, bu İslam'ı nasıl karalayıp lekeledi. Bunlar insanları devletsiz, milletsiz bırakacağına bırak OHAL olsun, bırak bunlar düşünsün. Müminler için bir zaferdir. kafirler ve münafıklar için büyük bir hüsrandır ve büyük bir savaş olacaktır. Biz bu karardan mutluyuz ve hep birlikte gelecekte göreceğiz nasıl güzel olacağını. Allah bu vatanı, milleti ve Cumhurbaşkanımızı, bütün müminleri korusun inşallah. Cumhurbaşkanımız ne zaman emir verirse 'nöbet bitti' derse bitireceğiz. 'Ölene kadar' derse nöbet, İslam ve vatan için nöbet tutacağız."

Metin Uğur da OHAL kararının milletin yararına olacağını anlattı.

OHAL kararını desteklediklerini ve uygulamanın bölgelerinde terör nedeniyle 2000'lerin başına kadar süren OHAL uygulamalarıyla karıştırılmaması gerektiğini belirten Uğur, şunları kaydetti:

"Bu 1990 ile 2000 arasındaki OHAL'e benzemeyecek çünkü Cumhurbaşkanımız, halkın desteği ile bu darbeyi yendiğine göre bu karar tamamen milletin menfaatine olacak inşallah. Zalimler, alçaklar ve darbe yapmaya çalışan kişilerin zarar görmesi ve en kısa sürede tutuklanmaları için nasıl hareket edilmesi gerekiyorsa onun yapılacağına inanıyorum. İnşallah bizim menfaatimize olacak ve halk bu sefer daha başarılı olacak."

Komutanlar da nöbete katıldı

Bu arada, milli iradeye sahip çıkmak için 6 gecedir aralıksız sürdürülen "demokrasi nöbeti"ne, darbe girişiminin önlenmesi için mücadele veren 12. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yaşar ile İl Jandarma Komutanı Albay Sel de katıldı.

Alana gelişlerinde Vali Musa Işın tarafından karşılanan komutanlara halk da yoğun sevgi gösterisinde bulundu.

Komutanlarla hatıra fotoğrafı çektiren vatandaşlar, "Vatan sana canım feda", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Her şey vatan için" sloganları attı.

Valilik bahçesinde namaz kılan Ağrılılar, darbe girişimiyle mücadelede şehit olanlar için dua etti.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Metin Uğur Ağrı Politika Güncel Haberler

title