Haberler

Oğuzhan, Yürüyeceği Günü Bekliyor

Denizli'nin Pamukkale ilçesinin Ak Partili Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, ayak kaslarındaki kısalık ve gerginlik nedeniyle yatağa mahkum yaşayan 16 yaşındaki spastik engelli Oğuzhan Akgün'ü ameliyat ettirdi.

Denizli'nin Pamukkale ilçesinin Ak Partili Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, ayak kaslarındaki kısalık ve gerginlik nedeniyle yatağa mahkum yaşayan 16 yaşındaki spastik engelli Oğuzhan Akgün'ü ameliyat ettirdi. Oğuzhan, yürüyebilmek için gün sayıyor.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 2 hafta önce belediye çalışmalarını yerinde incelemek ve halkla buluşmak için gittiği Yeniköy Mahallesi'nde bir yardım talebi aldı. Birgül Akgün, doğuştan spastik engelli oğlu Oğuzhan Akgün'ün ayak kaslarındaki kısalık ve gerginlik nedeniyle yatağa mahkum yaşadığını, ancak cerrahi operasyonla yürüyebileceğini söyledi. Ancak aile olarak maddi durumları olmadığını aktaran anne Birgül Akgün, Oğuzhan'ın yürümesi için Başkan Gürlesin'den destek istedi.

Başkan Gürlesin, Oğuzhan için harekete geçti. Efort Ortepedi Tıp Merkezi'ndeki muayene ve tetkikler sonrası ayak kaslarında kısalık ve gerginlik tespit edilen Oğuzhan, ameliyat edildi. Ameliyat sonrası hastanede Oğuzhan'ı ziyaret eden Başkan Gürlesin, kendisine ve ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti. Başkan Gürlesin, ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. Fatih Tonkaz'dan bilgi aldı. Oğuzhan'ın başarılı bir ameliyat geçirdiğini aktaran Dr. Tonkaz, 1.5 ay sonra alçıların çıkartılacağını ve fizik-tedaviyle birlikte Oğuzhan'ın yürümeye başlayacağını söyledi.

Oğlunun artık yürüyeceğini bilmenin kendisini dünyanın en mutlu insanı yaptığını söyleyen Birgül Akgün, desteklerinden dolayı Başkan Gürlesin'e teşekkür etti, "Oğluma ve bize yeni bir umut ve dünya verdiniz. Oğuzhan artık yürüyebilecek. Bundan öte bir beklentim zaten yoktu" dedi.

Oğuzhan'ın yürüyecek olmasının kendisini de çok mutlu ettiğini belirten Başkan Gürlesin de "Mahalle ziyaretimizde Oğuzhan'ın durumunu öğrendik. Cerrahi bir operasyonla yürüme şansı olduğunu öğrendiğimiz Oğuzhan için hemen harekete geçtik. İnşallah kısa zamanda da yürüyecek. Hastane odasında Oğuzhan'ın ve ailesinin mutluluğunu görmek bizleri daha da mutlu etti. Oğuzhan çocuğumuzda olduğu gibi engellilerimize pozitif ayrımcılık yapıyoruz" diye konuştu. - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Gürlesin Pamukkale Yeniköy Denizli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

Adınızı Yazın:

Secimi var banami oyle geldi

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title