Haberler

Oğuzelili İşadamları Bir Araya Geldi

Oğuzeli Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan Sanayi ve Ticari Faaliyetler Birimi tarafından düzenlenen “Oğuzeli Sanayici ve İşadamları İstişare Toplantısı” yapıldı.

Oğuzeli Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan Sanayi ve Ticari Faaliyetler Birimi tarafından düzenlenen "Oğuzeli Sanayici ve İşadamları İstişare Toplantısı" yapıldı.

Gaziantep Üniversitesi Oğuzeli Yüksek Meslek Okulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Oğuzeli Kaymakamı Arif Gül, Oğuzeli Belediye Başkanı M. Sait Kılıç, Oğuzeli Müftüsü Gıyasettin Yılmaz, Oğuzeli İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Gökhan Acehan, Oğuzeli Emniyet Müdürü Nazım Kayaaltı ve çok sayıda işadamı katıldı.

Oğuzeli Sanayici ve İşadamları İstişare Toplantısı'nın açılış konuşmasını Oğuzeli Kaymakamlığı Sanayi ve Ticaret Faaliyetleri Birim Sorumlusu Maksut Aylar yaptı. Maksut Aylar, yeni kurulan birime ilişkin katılımcıları bilgilendirdi ve yürütülecek çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi aktardı.

Toplantıda Gaziantep Üniversitesi adına söz alan İ.Başar Kılıçparlar, sanayi-üniversite işbirliğinin önemine değindi. AR-GE ve inavasyon çalışmalarının gerekliliği üzerinde duran İ.Başar Kılıçparlar, sanayici ve işadamlarına her türlü desteğin sağlanabileceğini ifade etti.

İlçenin sanayi ve ticaret potansiyelinin belirlenmesi, sanayi ve ticaret faaliyetlerinde yaşanan sıkıntılar ve çözüm yollarının değerlendirildiği toplantıda Oğuzeli ekonomisinde büyük öneme sahip olan nar, kurutmalık ve zeytinyağının daha büyük kitlelere ulaştırılması için tanıtımı ve pazarlanması, yapılabilecek yatırımlar, konut sıkıntısı gibi konular tartışıldı.

Toplantının sonunda Oğuzeli Kaymakamı Arif Gül moderatörlüğünde soru-cevap bölümü yapıldı. Oğuzeli Belediye Başkanı M. Sait Kılıç ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. G. Serdar Togay, işadamları ve sanayicilerin sorularını yanıtladı.

Toplantıda konuşan Oğuzeli Kaymakamı Arif Gül, şunları söyledi:

"Bugün neden buradayız; birincisi hali hazırdaki işletmelerimizin sorunları var. Şahinbey'deki havaalanı sanayi bölgemizin, besi organize sanayi bölgemizin gerek altyapı, gerek üstyapı sorunları var. Bizim görevimiz size biraz koordinasyon ve strateji belirlemek, öncülük etmek. Biz bu görevi ifa etmeye çalışıyoruz. İkinci bir sebep de hem hali hazırdaki işletmelerden hem de Oğuzelili olup, dışarıda işveren pozisyonunda olan işadamlarımızdan Oğuzeli'ye neler yapılabilir konusunu tartışmak istiyoruz.

Sanayi bölgemizdeki bazı işletmelerden 'kaymakam beyi hiç görmedik ki' diye bir serzeniş almıştım. Ama şunu belirtmeliyim, sanayi bölgemizde 95 işletmemiz var. Besi bölgemizde zannedersem bir o kadar müteşebbisimiz var. Sanayi sitemiz var ve bizi bekleyen daha bir sürü insan var. Bu kişilerle birebir ilgilenmemiz mümkün değil. Bu toplantıyı tertip etmemizin nedenlerinden birisi de buydu." - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Oğuzeli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title