Haberler

Oğuzeli'nde Kentten Köye Göç Prtojesi

AK Parti Oğuzeli ilçe Başkanı Mehmet Taşdemir, artık şehirlerin nüfusu kaldıramadığını belirterek, "Kırsala dönüşüm adı altında köylerimizin yeniden yapılanması ile ilgili güzel projeler yapıp, insanlarımızı şehirden köylere göç etmeye yönelik"...

AK Parti Oğuzeli ilçe Başkanı Mehmet Taşdemir, artık şehirlerin nüfusu kaldıramadığını belirterek, "Kırsala dönüşüm adı altında köylerimizin yeniden yapılanması ile ilgili güzel projeler yapıp, insanlarımızı şehirden köylere göç etmeye yönelik teşvik çalışmalarımız var" dedi.

Gaziantep'in Oğuzeli ilçesine AK Parti olarak birçok hizmet sunduklarını belirten Taşdemir, "Bölgemize okul, yol yatırımlarımız oluyor. Belediye sınırları içerisinde olan bölgeyi sağolsun Belediye Başkanımız yapıyor. Biz de Belediye sınırı dışında olan 66 tane köyümüz var onları da İl Genel Meclisi üyelerimizle hizmet götürüyoruz. O köy muhtarlarımızdan karayolları ile ilgili talepler geliyor. Geçtiğimiz günlerde de Genel Sekreterimiz, İl Genel Meclisi üyesi Başkanımızı, alt yapı daire başkanlarımızı Oğuzeli'mize getirdik. Daha sonra Oğuzeli ile ilgili programlarımızı yaptık. Köylerimizin yollarını, yapılacak köprüleri sağ olsunlar yapıyorlar. Bizlerde üzerinde duruyoruz. Çalışmalarımız gayet güzel ve iyi bir şekilde ilerliyor. Şuan alt yapısı yapılmayan bir köyümüz ile bir kaç köyümüze bağlı mezra var. Diğer köylerimizin hepsinin alt yapıları, kilit taşları döşendi. Kilit taşlarında eksiklikler var, onları da bu yıl içerisinde bütün eksiklikleri gidereceğiz" dedi.

Oğuzeli ilçesi ve köylerine yönelik "Kırsal Dönüşüm" projesinin olduğunu ifade eden Taşdemir, proje hakkında kısa bilgiler verdi. Taşdemir, "Oğuzeli ile ilgili benim kendi şahsıma ait bir proje var. Şehirlerde kentsel dönüşümü adı altında yapılaşma var. Gece kondular yıkılıyor, onların üzerine güzel binalar yapılıyor. Benim de projem kırsal dönüşüm adı altında, artık şehirler nüfusu kaldıramıyor, kırsala dönüşüm adı altında köylerimizle birlikte köylerimizin yeniden yapılanması ile ilgili güzel projeler yapıp, insanlarımızı şehirden köylere göç etmeye yönelik teşvik çalışmalarımız var.

Ben inanıyorum ki Gaziantep'ten Oğuzeli'ne göç sağlamak için kırsal dönüşümü adı altında köylerimizi yeniden inşa edeceğiz. Oğuzeli tamamen Gaziantep'in sınırları içerisine girdi. Bunun için Büyükşehir Belediyemiz ulaşımı sağlayacak. Tabi merkez ilçeler ulaşımla ilgilenmediği için Büyükşehir Belediye Başkanımız Asım Güzelbey de açıklık getirdi.

Oğuzeli'ne bağlı bütün köylere otobüs koyarak, ulaşımı da sağlayacaklar. Seçimden önce bu projeyi hayata geçirmemiz mümkün değil fakat seçimden hemen sonra projemiz faaliyete geçecek" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Taşdemir Ak Parti Oğuzeli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title