Haberler

Oğuz Kağan Köksal: Ordunun Elindeki Silahlar Yenilenecek

Tbmm Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal, milli piyade tüfeğinin savunma sanayi için çok önemli olduğunu belirterek, "İlk siparişi 35 bin civarında olacak. Bunun 20 binini Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) yapacak. TSK'nın ihtiyacı 500 bin civarında. Ordunun ellerinde olan silahlar yenilenecek" dedi.

Kırıkkale'de nöbetçi vekil uygulaması kapsamında Ak Parti il merkezinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Oğuz Kağan Köksal, milli piyade tüfeği ve savunma sanayinin önemine dikkati çekti. Milli piyade tüfeğinde ilk verilen 35 bin siparişten 20 binini MKE'nin yapacağını belirten Köksal, "Kurumu yapacak. İlk başta 15 bin civarında düşünülüyordu. Birtakım görüşmeler sonucunda 20 bine çıkarttık. TSK'nın ihtiyacı 500 bin civarında. Ordunun ellerinde olan silahlar yenilenecek. Bu, sadece kendi ihtiyacımız. İhracat da gündeme gelirse, bu rakam ikiye katlanacak. MKE Kurumu'nun üretim kapasitesi 20 bin civarında. Ancak buna bile zorlanıyor" dedi.

MKE Kurumu'nun, Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile proje bazında yeni tezgahlar yapmayı planladığını belirten Köksal, "Bu milli piyade tüfeği pastasından en büyük payı alalım diye uğraşıyoruz. Onun için MKE Kurumu içerisindeki tezgahları yenilememiz lazım. Savunma Bakanımızın bizlere söylediği 'MKE Kurumu endişe duymasın, yapabildiği kadar biz sipariş vereceğiz' yönünde" dedi. - Kırıkkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

oğuz kağan köksal kırıkkale Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title