Haberler

Ogün Samast'ın "Terör Örgütü Üyeliği" Davası

Hrant Dink cinayetinin faili Samast'ın ''terör örgütüne üye olmak'' suçundan yargılandığı davada, savcı, davanın Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin dava dosyası ile fiili ve hukuki irtibat bulunması nedeniyle birleştirilmesini talep etti Mahkeme heyeti, ana davanın görüldüğü İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nden birleştirme talebine ilişkin görüş sorulmasına karar verdi.

Hrant Dink cinayetinin faili Ogün Samast'ın, "terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık ve cinayet suçundan da hükümlü Ogün Samast ile avukatı Levent Yıldırım katılmadı. Duruşmada, Dink ailesinin avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu hazır bulundu.

Duruşmada söz alan avukat Bakırcıoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Dink cinayetine ilişkin yürütülen soruşturmayla ilgili, "Hrant Dink cinayetini işleyen örgütün üst yapılanması ve bağlantıları ortaya çıkartılamadı. Cinayetten sorumlu olan kamu görevlileri hakkında davalar açılamadı" dedi.

Bakırcıoğlu, Dink cinayetine ilişkin davanın görüldüğü İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kapandığını ve dosyanın artık İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde olduğunu ifade etti.

Cumhuriyet Savcısı Erol Demirtaş ise özel yetkili mahkemeler ile terör mahkemelerini kaldıran yasal değişiklikle, çocukların büyüklerle işlediği, aralarında hukuki ve fiili irtibat bulunan davaların birleşmesini yasaklayan emredici hükmün kalmadığını bildirdi. Demirtaş, Ogün Samast'ın "terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılandığı dava ile İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava arasında fiili ve hukuki irtibat bulunduğunu, bu nedenle iki davanın birleştirilmesini talep etti.

Her iki davanın birlikte görülüp kanıtların birlikte değerlendirilmesinde hukuki zorunluluk bulunduğunu belirten mahkeme heyeti, davaların birleştirilmesi için İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nden görüş istenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Hakan Bakırcıoğlu Ogün Samast Hrant Dink Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title