Haberler

Öğretmenlikte 42 Yıldır Aynı Heyecanı Yaşıyor

Güncelleme:

Afyonkarahisar'da Giyim Üretim Teknolojisi öğretmeni olarak görev yapan Nermin Güven, öğretmenlik hayatındaki 42. yılının mutluluğunu ve gururunu yaşıyor.

Afyonkarahisar Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Giyim Üretim Teknolojisi öğretmeni olarak görev yapan Nermin Güven, ailesinin okumasını istememesine rağmen başladığı öğretmenlik hayatında 42. yılını doldurmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyor.

İki çocuk annesi Güven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırıkkale Kız Meslek Lisesinde okuduğunu ve 1975 yılında Isparta'nın Yalvaç ilçesinde öğretmenlik hayatına başladığını belirtti.

Bu eğitim yılında öğretmenlik hayatının 42. yılına başladığını kaydeden Güven, ilk gün olduğu gibi hala aynı duyguları yaşadığını belirterek, "Öğretmen olmak istiyordum. Ailem göndermek istememişti ama ben çok zorladım. Hedefime de ulaştım. Severek yapıyorum. Bu mesleği seçmemde öğretmenlerimi sevmem çok büyük etken oldu. Kendime güzel şeyler dikip giymem çok büyük etken oldu. O dönemlerde çok fazla kıyafet bulunmuyordu. Kendimiz dikip kendimiz giyiyorduk." dedi.

22 yıldır Afyonkarahisar'da aynı okulda çalışıyor

Öğretmenliğe ilk başladığı yıllarda yüksek okul sınavlarına girdiğini ve hem okuyup hem çalışarak üniversiteyi bitirme başarısını gösterdiğini kaydeden Güven, 1994 yılında ise Afyonkarahisar Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne tayin olduğunu, 22 yıldır da burada görev yaptığını belirtti.

Önce öğrencilerimizin güvenliği

Öğretmenliğin ideali olduğunu dile getiren Güven, öğrencilik hayatı sonrasında öğretmenlik yıllarında kazandığı tüm deneyimlerini öğrencilerine aktarmaya çalıştığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Okulumuzda öğrencilerimizin güvenli bir ortamda çalışmaları için önce sanayi makineleri ile çalışacakları için makineleri en ince detayına kadar tanıtıyoruz. Makineleri güvenli bir şekilde kullanmalarını sağlıyoruz. Dikiş yaparken ellerini falan kaptırmamaları için makine ile egzersiz yaptırıyoruz. Burada öğrencilerle etek, pantolon, bluz, bayrak dikmek gibi konuları işliyoruz. Mezun olan öğrencilerimiz genelde tekstil atölyelerinde iş bulabiliyor. Konfeksiyon mağazalarında çalışabiliyorlar. Üniversite sınavına girerek öğretmen olabiliyorlar."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Zübeyde Hanım Kırıkkale Isparta Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title