Haberler

    Öğretmenlere ABD'de Uzay Eğitimi

    Türkiye'den toplam 12 öğretmen, Honeywell'in (NYSE: HON) ABD Uzay & Roket Merkezi ile gerçekleştirdiği işbirliği kapsamında, 25 farklı ülkeden 200'ün üzerinde eğitimciyle, 'Honeywell Eğitmenleri Uzay Akademisi'nde (HESA)' programı kapsamında bir araya geldi.

    Türkiye'den toplam 12 öğretmen, Honeywell'in (NYSE: HON) ABD Uzay & Roket Merkezi ile gerçekleştirdiği işbirliği kapsamında, 25 farklı ülkeden 200'ün üzerinde eğitimciyle, 'Honeywell Eğitmenleri Uzay Akademisi'nde (HESA)' programı kapsamında bir araya geldi. Honeywell Hometown Solutions tarafından geliştirilen ve 8-21 Haziran tarihleri arasında hayata geçen ödüllü burs programı, matematik ve fen öğretmenlerinin, bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarındaki eğitim çalışmalarında daha verimli olabilmelerini amaçlıyor. İlk kez 2004'te hayata geçen ve Türkiye'nin 2013 yılından bu yana 30 öğretmenle katılım gösterdiği program, 56 ülkeden toplam 2 bin 576 eğitimciyi mezun etti.

    ASTRONOMİ VE UZAY BİLİMİNİ SINIFA TAŞIMAK İÇİN İLHAM ALDILAR

    Öğretmenler program kapsamında, bilim ve uzay keşfi odaklı, 45 saatlik sınıf ve laboratuvar eğitimine tabii tutuldular. Katılımcılar, keşif odaklı laboratuvar eğitimlerinin yanı sıra, senaryo içerikli uzay görevleri, karada ve suda hayatta kalma, takım ve interaktif uçuş eğitimlerini içeren astronot egzersizleri gerçekleştirme fırsatı buldular. Fen ve teknoloji öğretmeni Hülya Yeşilyurt programla ilgili, "Bu program sayesinde, fen bilgisi öğretmeni olarak öğrencilerime ileride astronomi ve bilimle uğraşmaları konusunda ilham kaynağı olacağım için heyecanlıyım. Okulumda öğrencilerime ve meslektaşlarıma yaşam boyu öğrenmeye teşvik edici birçok deney ve aktivite aktarabilecek olmam gurur verici" diye konuştu. Fen bilimleri öğretmeni Basriye Öngel ise, "Honeywell Eğitmenleri Uzay Akademisi'nde (HESA) programla birçok deneyim yaşadım ve alanım adına önemli kazanımlar elde ettim. Öğrencilerimin STEM (bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik) alanındaki gelişimlerine katkıda bulunacağına ve ufuklarını açacağına inandığım bu deneyimleri yeni eğitim öğretim yılında onlarla paylaşmak için sabırsızlanıyorum" dedi.

    ÖĞRENCİLERİN ÇALIŞMA İSTEĞİNİ ARTIRACAK

    Roket Merkezi Yetkili Müdürü ve CEO'su Dr. Deborah Barnhart  konu ile ilgili şu açıklamaları yaptı:

    "Her yıl dünyanın farklı yerlerindeki öğretmenlere sunduğumuz bu program kapsamında Honeywell ile işbirliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Honeywell Eğitmenleri Uzay Akademisi'nde (HESA), eğitim yöntemlerini değiştirecek ve öğrencilerin çalışma isteğini artıracak bir çok farklı teknik sunuluyor. Program, öğrencilerin sınıflarda ve işyerlerindeki başarılarına öncülük etmesi için öğretmenlere yenilikçi araçlar kazandırıyor."

    Honeywell Türkiye ve Orta Asya Başkanı Orhan Geniş ise, "Bilimsel eğitimin gelişimi için gerekli yenilikleri görüyor ve Honeywell Eğitmenleri Uzay Akademisi'ndeki gibi programlar sayesinde bu boşlukları doldurmayı hedefliyoruz. Amacımız, geleceğin bilim insanı, mühendisi ve matematikçileri olacak genç yetenekler arasında bir bağ kurmak" dedi. Detaylı bir başvuru sürecini tamamlayan HESA adayları, Honeywell sponsorluğunda, tüm eğitim, yol ve konaklama masraflarını içeren kapsamlı bir burs ödülüne layık görüldü. Bugüne kadar 3 milyondan fazla öğrenci, HESA'nın sağladığı bu öğrenim tekniklerinden faydalandı.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Türkiye Ekonomi Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title