Haberler

Öğretmenlere 5 Yıl Erken Emeklilik

Güncelleme:

Sağlıkçılardan sonra öğretmenlere de erken emeklilik getiriliyor. 4 yıl çalışan öğretmen 5 yıl çalışmış görülecek; 20 yıl sonra 5 yaş erken emekli olabilecek.

Erken emeklilik imkanları genişliyor. Yıpranma payı alarak emekliliğini öne çekecek meslekler arasına öğretmenlik de katılıyor. Daha önce sağlıkçılara tanınan yıpranma payı imkanı öğretmenlere de tanınacak.

HER 4 YILDA BİR YIPRANMA PAYI

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) düzenlenen 19. Milli Eğitim Şurası'nda öğretmenlere her dört yılda bir yıpranma payı verilmesi önerisi benimsendi. Buna ilaveten öğretmenlerin ek göstergesinin 3600 olması da karara bağlandı. Bu sayede öğretmenlerin özellikle emekli olduktan sonra maaş ve ikramiyeleri artacak.

20 YIL ÇALIŞAN ÖĞRETMEN 5 YIL KAZANACAK

Yıpranma payı sayesinde 20 yıl görev yapan bir öğretmen 5 yıl kazanmış olacak. Böylece 5 yıl daha erken emekli olma imkanına kavuşacak. Aynı hak sağlıkçılara da tanınarak onlara da erken emekliliğin yolu açılmıştı.

DİĞER KESİMLER DE FAYDALANABİLİYOR

Erken emeklilik belli meslek gruplarına tanınsa da diğer vatandaşların da bu hakkı bulunuyor. Askerliğini sigortalı olmadan önce yapmış vatandaşlar bu süreleri borçlanarak ilk işe giriş tarihlerini öne çekiyor. Böylece en az 1 yıl erken emekli oluyor. Sigortalı olduktan sonra doğum yapan kadınlar yaş ve yılını tamamlamış ise 3 çocuğa kadar borçlanarak 2160 gün yani 6 yıl daha erken emekli olabiliyor. Yüzde 40 ve üzeri raporu olan engelliler de, erken emekli olabiliyor. (Kaynak: Takvim)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (104)

xfggmobilWeb@haberler.com:

Yilda 3 ay tatil yap,Yarım gün calis erken emekli ol ohh ne ala memleket

17
32
yanıtYanıtla
EndMobil-IOS:

ÖĞRETMENler Haftasonu, bayram, 15 tatil, yaz tatili 5 ten sonra değil vermiş oldukları özel derslerden dolayı çok yıpranıyorlar

10
36
yanıtYanıtla
yavuz selimmobilWeb@haberler.com:

Öğretmenin maaşı 4000 TL olması gerekir.

27
11
yanıtYanıtla
NasMobil-IOS:

Bazı aklı evveller öğretmenin 3 ay tatil yaptığını sanıyor.

24
13
yanıtYanıtla
polisMobil-ANDROID:

yaziklar olsun bu hukumetin zihniyetine öğretmenler tatil yapa yapa yipraniyorlar heralde yazik cok yazik gözlerim doldu şu memlekette 3600 katsayiyi en cok hakeden polistir eğer polise verilmeyen katsayı öğretmene verilirse verenede alanada yaziklar olsun haram zikkim olsun

12
23
yanıtYanıtla
polisMobil-ANDROID:

vicdansizlik yapmayin polis gece gunduz calisiyor. her turlu hastaliga Genc yasta yakalaniyor.diger memurlardan 80 saat fazla calisiyoruz.cogumuz s okaklardayiz sogukta sicakta.bayramda daha cok calisiyoruz. Ogretmenlerinde hakkini yememek lazim. ama polis kadar yipranmiyor.80 yaslarinda Ogretmenler gordum ama yasayan o yasta polis gormedim.!!

24
11
yanıtYanıtla
AwrglMobil-IOS:

Hakkat çok çalışıyorlar hafta sonu boş bayramlarda yaz tatili iki üç ay boş senede kaç ay çalışıyorlar ki

12
23
yanıtYanıtla
ogretmenmobilWeb@haberler.com:

Öğretmenler için yorum yapan ve hayatinda bir gun 30 40 öğrenci ile vakit gecirmemis herseyi boyaci kupune benzeten bilgic insanlar biraz daha okuyup ogretmen olacaktiniz...

19
14
yanıtYanıtla
mekan-01Mobil-ANDROID:

kafayi yemek üzereyim. senede toplasan 100 gün işe gitmezler neyin yıpranması

15
17
yanıtYanıtla
öğretmen çift:

şu güzel pazar gününde saat 10 da hanımla oturduk bilgisayarın başına sınav analizi yapıyoruz her sınıftan her öğrenciye yaptığımız yazılı kağıtlarını ve sorularını tek tek gözden geçirerek hangi sorular yapılmış hangi konu anlaşılmış hangisi anlaşılmamış sınıf yüzde başarısı kaç vs vs onu yazıyoruz 3 saat geçmiş saat 1 ama bizde dışarı çıkacak hal kalmadı 3 saattir sandalyede oturmaktan belimiz kırıldı. kim demiş öğretmenler yatıyor evde bile çalışıyoruz evde angarya iş yapan başka hangi memur var

21
9
yanıtYanıtla
Tüm 104 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title