Haberler

Öğretmenlere 24 Kasım Ziyafeti

Van'da, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir köy evinde öğretmenlere müzik eşliğinde yemek ikram edildi.

Van'da, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir köy evinde öğretmenlere müzik eşliğinde yemek ikram edildi. Türkçe ve Kürtçe şarkılara eşlik eden öğretmenler unutulmaz saatler yaşadı.

Van'ın Yukarı Gölalan köyünde ikamet eden İzzet Dereli isimli veli, Erçek Çok Programlı Lisesi'nin öğretmenlerini 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle evine davet etti. İlk kez bir köy evinde Öğretmenler Günü'nü kutlayan öğretmenler, ev sahibi tarafından kapıda karşılandı. Elektriklerin kesik olduğu köy evine giren öğretmenler, yanan sobanın başında oturdular. Ev sahibi İzzet Dereli, eline sazı alarak öğretmenlere Türkçe ve Kürtçe şarkılar seslendirdi. Zaman zaman duygulu anlar yaşayan öğretmenler, depremde hayatını kaybeden meslektaşları anısına şarkılar seslendirdi.

Şarkıların ardından yöresel yemeklerle kurulan yer sofrasında yemek yenildi. Erçek Çok Programlı Lisesi'nin öğretmen veli ilişkisine önem verdiğini ifade eden ev sahibi İzzet Dereli, "Bugün Öğretmenler Günü olduğu için öğretmenlerimizi eve davet ettim. Beraber şarkılar söyleyip daha sonra da yemek yedik. Öğretmenleri çok sevdiğim için böyle bir davet yaptım. Onları çok seviyorum" dedi.

Okulun biyoloji öğretmeni Tuğba Kök ise, ilk defa doğu bölgesinde görev yaptığını belirterek şöyle konuştu: "Bölgeye karşı önceden ön yargılarım vardı; öğrencilerle anlaşamama, kültür çatışması yaşama şeklinde. Şu an ikinci yılımın içerisindeyim. Öğrencilerimizle velilerimizle kardeş gibi olduk. Onların bize gösterdiği misafirperverlik, sorunlarımızda yanlarımızda olmaları, onlardan gördüğümüz ilgi ve saygının sonucunda bütün düşüncelerim değişti. Depremde hayatını kaybeden öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum."

Davete katılan Nevzat Kanat, İlknur Bilici, Ahmet Arslan ve Sevda Çelebi isimli öğretmenler ise, davetten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Velilerle sürekli diyalog halinde olduklarını ifade eden öğretmenler, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle kendileri için verilen yemekten dolayı son derece mutlu olduklarını dile getirdi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dereli Erçek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title