Haberler

Öğretmenlerden Okullara Mescit Uygulamasına Tepki

Güncelleme:

İzmir'in Bornova ilçesinde, öğretmenler okullara mescit açılmasını protesto etti.

İzmir'in Bornova İlçesi'nde, öğretmenler okullara mescit açılmasını tepki göstererek protesto etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklamalarına izin verilmeyen öğretmenler, bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra açıklamalarını bulundukları yerde yaptı.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ'NDE OTURMA EYLEMİ

Bornova'da Eğitim- Sen üyesi öğretmenler ile çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri, Cumhuriyet Meydanı'nda toplandıktan sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne doğru yürümeye başladı. Ancak, bu sırada polislerce önleri kesilen eğitimcilerin, müdürlük önüne geçmelerine izin verilmedi. Bu durumu protesto eden öğretmenler bir süre oturma eylemi yaptı. Öğretmenler daha sonra ise bulundukları yerde basın açıklamalarını okudu.

"AKP POLİTİKALARINI MEŞRULAŞTIRMADA YANDAŞ SENDİKALARI KULLANIYOR"

Basın açıklamalarını yapan Eğitim- Sen İzmir 4 Nolu Şube Başkanı Cevat Düzci, "AKP'nin tüm yurtta, dindar ve muhafazakar nesil yetiştirme politikalarının olumsuz yansımalarını tüm yurtta olduğu gibi Bornova özelinde de görmekteyiz. Bir yandan toplumu muhafazakarlaştırıp siyasal görüşünü İslam üzerinden dayatma politikalarını uygularken, diğer taraftan da bu politikaları, meşrulaştırmak için koltuk sevdalısı, yandaş sendikaları kullanmaktadır" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Bornova İzmir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title