Haberler

Öğretmenlerden Engelli Öğrenciye Anlamlı Hediye

Malatya'nın Kale ilçesi İzollu Lisesi ve Ortaokulu'nda görev yapan öğretmenler, Öğretmenler Günü'nde engelli öğrencilerine anlamlı bir hediye verdi.
Okulun kantin ve servis işletmesini yapan eğitimci Ali Kayaduman'ın önderliğinde para...

Malatya'nın Kale ilçesi İzollu Lisesi ve Ortaokulu'nda görev yapan öğretmenler, Öğretmenler Günü'nde engelli öğrencilerine anlamlı bir hediye verdi.

Okulun kantin ve servis işletmesini yapan eğitimci Ali Kayaduman'ın önderliğinde para toplayan İzollu Lisesi ve Ortaokulu'nda görevli idareci ve öğretmenler, 6. sınıfta eğitim gören ve ayaklarındaki engel nedeniyle okula gidiş gelişte sıkıntı yaşayan 13 yaşındaki Ferhat Bilici'ye akülü tekerlekli sandalye aldı.

Öğretmenler Günü kutlamaları çerçevesinde Ferhat Bilici'ye öğretmenleri tarafından hediyesi takdim edildi. Mutluluğu gözlerinden okunan engelli genç, öğretmenlerine çiçek takdim etti.

Yürüteç yardımıyla eğitimine devam etmeye çalışan Ferhat Bilici, artık akülü tekerlekli sandalyesiyle okuluna gidebilecek. Kaymakam Osman Bilgin Mahallesi'nde ikamet eden Ferhat, okula gidiş gelişte sıkıntı yaşadığı için yetkililerin ilgi ve desteğini bekliyor.

Öğretmenlerine kendisine gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür eden Ferhat, "Hepsini çok seviyorum, çok mutluyum. Artık bir yere gitmekte zorlanmayacağım" dedi.

Kale İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesnet Aras ise, engellilerin toplumsal hayata katılımlarının çok önemli olduğunu kaydederek, "Son yıllarda toplumda büyük bir duyarlılık olduğunu görüyoruz. Büyük bir sevinçle bunu karşılıyoruz. Tabii ki engellilerin, toplumsal hayatta hak ettiği yeri almalarının ön koşulu bu bireylerin eğitimidir. Bu anlamda biz eğitimciler olarak eğitim alanlarını, engel türlerine göre dizayn etmeye çalışıyoruz. Bu çocuklarımızın eğitimini kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Öğretmenler Günü'nü kutlamadığımız bu önemli günde İzollu Lisesi ve İzollu Ortaokulu idarecileri ve öğretmenleri bu anlamda çok büyük bir duyarlılık göstererek, anlamlı bir olaya imza attılar. Yaptıkları bu katkının maddi değerinden çok topluma vereceği mesaj çok önemlidir" şeklinde konuştu.

İzollu Ortaokulu Müdürü Mustafa Coşkun da, Ferhat'ın mutluluğunun kendileri için en büyük hediye olduğunu ifade ederek, "Öğretmenler Günü bizim için anlamlı bir gündür. Bizim için en büyük hediye öğrencilerimizin mutluluğudur. İzollu Ortaokulu öğrencimiz Ferhat'ın bu mutluluğu, Öğretmenler Günü'nde bize en büyük hediye oldu" diye konuştu.

Ferhat'a akülü tekerlekli sandalyenin alınmasında büyük rol oynayan eğitimci Ali Kayaduman ise, öğretmenlere verdikleri anlamlı hediyeden dolayı teşekkür ederek, "Aslında ben çok bir şey yapmadım. Burada değerini yılda bir kez hatırladığımız fedakar öğretmenlerimizin böyle bir güzellik yapabileceklerini düşündüm. İdareci ve öğretmenlerimizle fikrimi paylaştığımda sağ olsunlar destek verdiler. Güzel bir fedakarlığa ve olaya imza attılar" dedi.

İzollu Ortaokulu Sınıf Öğretmeni Aynur Kılıç da, Ferhat'ın mutluluğunun kendileri için en büyük hediye olduğunu kaydederek, "Mutluluğumuz bir kat daha arttı. Önemli olan Ferhat'ın mutlu olması. Keşke elimizden daha fazlası gelseydi. Öğretmenler Günü'nde Ferhat'ın mutluluğunu görmek bizim için en büyük hediye oldu" diye konuştu.

Ferhat'ın babası Abdurrahman Bilici de öğretmenlere teşekkür ederek, "Allah hepsinden razı olsun. İdarecilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin. Hepsinin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum" şeklinde konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Malatya Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title