Haberler

Öğretmenler Günü Tekirdağ'da Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü Tekirdağ’da düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı.

24 Kasım Öğretmenler Günü Tekirdağ'da düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı.

Tekirdağ'da 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen törene, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Türkiye Emekli Öğretmenler Derneği Tekirdağ Şubesi üyeleri, Eğitim-Bir-Sen temsilcileri ve eğitimciler katıldı.

Valilik önünde başlayan törende Vali Enver Salihoğlu ve Türkiye Emekli Öğretmenler Derneği Tekirdağ Şubesi Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından program, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yılmaz İçöz Sahnesi'nde devam etti. Yılmaz İçöz Sahnesi'nde düzenlenen programa, Vali Enver Salihoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Erkek, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, İl Emniyet Müdürü Halil Turan Erol ve eğitimciler katıldı.

"HARF İNKILABI MİLLETİMİZE ARMAĞANDIR"

Programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Vali Salihoğlu, "Büyük Atatürk yeni harflerin kabulünden sonra, millete bu harfleri öğretmek ve benimsetmek için yoğun gayret sarf ediyor, bilindiği gibi Tekirdağ'ımızda ilk kez yeni harflerin tanıtımını yapıyor. Cumhuriyetin kurulmasından beş yıl sonra yapılan Harf İnkılabı milletimize armağandır. Öğretmenlerimiz, kalemin, kağıdın bile zor bulunduğu dönemlerde, ulaşımın zor olduğu dönemlerde, yoğun gayret göstererek milletimize yeni harfleri öğretmişlerdir. Öğretmenliğin faziletini izah etmeye zaten gerek yok, ama bu ülkenin geleceğini en seçkin insanlarını öğretmenler tayin edecektir" ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü İşler ise, öğretmenliğin öneminden bahsederek, "Öğretmen deyince aklımıza ilk önce aşk gelir, sevda gelir, fedakarlık gelir. Öğretmenlerimiz bu memleketin çocuklarını bilgiyle donatıyorlar. Bu meslek, bu devirde para için yapılamaz. Öğretmenler yetiştirdikleri fidanların meyvesini yemeyen tek meslek erbabıdırlar. Çocuklarımız öğretmenlerimizin elinde şekillenir. Yıkılmak üzere olan bir milleti yeniden ihya eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bir öğretmendi ve yeni nesli öğretmenlere emanet etti. Öğretmen kalp ve kafa bütünlüğüne kendini adamış insandır. Başöğretmen Atatürk'ü, tüm öğretmenlerimizi, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, aileleriyle nice mutlu Öğretmenler Günü'ne ulaşmalarını diliyorum, saygılar sunuyorum" dedi.

Konuşmaların ardından öğretmenlerin oluşturduğu koro sahne alırken, il genelinde düzenlenen resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi.

Son olarak sahnede yerini alan Tekirdağ Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri eğitim sistemini eleştirdikleri tiyatroyu sahneledi. Büyük alkış alan tiyatro gösterisinin ardından program sona erdi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Enver Salihoğlu Eğitim Bir Sen Tekirdağ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title