Haberler

Öğretmenler Günü Dolayısıyla Kutlama Programı Düzenledi

İstanbul Valisi Vasip Şahin, okullara emanet edilen çocuklara milli ve manevi değerlerin doğru ve iyi bir şekilde öğretilmesi gerektiğini belirterek, "Eğer bunu yapamazsak, bugün ihanet şebekesi FETÖ'nün öğretileriyle yetiştirilen gençlerle karşılaşırız.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, okullara emanet edilen çocuklara milli ve manevi değerlerin doğru ve iyi bir şekilde öğretilmesi gerektiğini belirterek, "Eğer bunu yapamazsak, bugün ihanet şebekesi FETÖ'nün öğretileriyle yetiştirilen gençlerle karşılaşırız. Yarın bir başkasının öğretileriyle yetiştirilen gençlerle karşılaşırız." dedi.

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Cemal Reşit Rey Konferans Salonu'nda bir kutlama programı düzenledi. Program "15 Temmuz Milli Destanı" ile ilgili hazırlanan video gösterimi ile başladı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal ve Öğretmen Marşları arka arkaya okundu. 15 Temmuz'da gazi olanlar ve emekli öğretmenler adına konuşmalar yapıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İstanbul Valisi Şahin, her vesileyle öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunun söylendiğini ve artık bundan tereddüt olmadığını belirterek, "Öğretmenlik, en kadim mesleklerden birisi. Peygamberlik mesleğidir. Öğretmenlik geleceğimiz şekillendiren tek ve biricik bir meslek. Bunun dışında geleceği şekillendiren plan yaptıran başka bir meslek yoktur. Çünkü sizler insanı yetiştiriyorsunuz. İnsanın geleceğiyle ilgili onun yönlenmesini, onu en verimli şekilde geleceğe hazırlanmasını sizler sağlıyorsunuz. Dolayısıyla sizin mesleğiniz doğrudan insana etki ettiği için de tek ve biriciktir" diye konuştu.

"İki ölçüt arasında kendisine yer edinir"

Millet olarak öğretmenlere biraz daha faklı bir değer verildiğini, eli öpülecek insanlar sıralanırken anne ve babadan sonra öğretmenlerin geldiğini aktaran Vali Şahin, şunları kaydetti:

"Tabii bu kadar, kutsiyet ve yer verilmesi, öğretmenin şerefini arttırdığı gibi aynı zamanda sorumluluğunu da arttırıyor. Siz, bu kadar yüksek mertebede, o mertebeye uygun üretim yapmak zorundasınız. O mertebeye yakışır, yaraşır şekilde insan yetiştirmek durumundasınız. Toplum adına iyi ne varsa, bundan en büyük pay öğretmenlerimize aittir. Kötü adına ne varsa buradaki en büyük vebal de yine öğretmenlerimize aittir. Dolayısıyla bu iki ölçüt arasında öğretmen kendisine bir yer edinir. ve orada kendi itibarını konumlandırır."

Çocukların daha beş-altı yaşındayken öğretmenlere teslim edildiğini hatırlatan Vali Şahin, şöyle devam etti:

"Bizden ve sizden öncelikle bu çocukları, ailesine, milletine, vatanına hayırlı bir evlat ve vatandaş olarak yetiştirilmesidir. Emanetin de kısaca çerçevesi budur. Eğer o hamurdan, insan ufağından biz iyi bir insan yetiştiremezsek; toplumumuzun, milletimizin geleceği adına ümit değil yeise düşmemiz gerekiyor. Biz bu çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek zorundayız. Hazreti Ali, 'çocuklarınızı sizin zamanınıza göre değil, onların zamanına göre yetiştirin' der. Çok doğru bir söz."

Şahin, Türkiye'nin eğitim alanında bugün altyapı ve teknolojik olarak birçok batılı ülkeden daha iyi olduğunu, sınırlardaki durum, öğretmenlere sunulan imkanlar, laboratuvar ve diğer alt yapı imkanları bakımında iyi bir noktaya gelindiğini belirtti.

"Bundan 15-20 yıl önce savunduğumuz mazeretlerin birçoğu bugün yok" diyen Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Eksiğimiz vardır. Daha fazla desteklenmesi gerekiyor. Tekli sisteme geçilmesi gereken yerlerde buna geçmek gerekiyor. Ama inanın alt yapı bakımında dünyanın iyi ülkeleri arasında yer alıyoruz. Onun için siz öğretmenlere büyük iş düşüyor. Bu imkanları iyi değerlendirmek gerekiyor. Yetiştireceğimiz evlatlarımızı hem çağımızın bilgi ve teknolojisiyle donatılmalı hem de milli ve manevi değerleriyle de teçhiz edilmelidir. Çocuğumuz kendi başına düşünebilmeli, tartışmalı, eleştirmeli ve kendi başına karar verebilmelidir. Bu öz güveni çocuklarımıza vermemiz lazım. Bunu yapabilmemiz için de çocuklarımızla çok yakından ilgilenmemiz gerekiyor."

"Yüzünüz öğrencilerinize dönük olsun"

İstanbul Valisi Şahin, öğretmenlerden özel ricası bulunduğu dile getirerek, "Lütfen yüzünüz hep tahtaya dönük olmasın. Tahtaya dönük olduğu kadar da öğrencilerimize dönük olsun. Onların sorunlarını ve içinde yaşadıkları ortamları tanıyın. Bazen ailelerde öyle sıkıntılar, dramlar yaşanıyor ki, o dramları öğretmen bilmeden öğrenciye bir şey öğretmesi mümkün değildir. Çocuklarımızın kabiliyetlerini ancak bu şekilde öğrenebiliriz." ifadelerini kullandı.

Milli manevi değerlerin çocuklara öğretilmesinin ve aktarılmasının çok önemli olduğunu ve buna sık sık vurgu yaptığını söyleyen Vali Şahin, 15 Temmuz darbe girişiminde ortaya konulan davranışa dikkati çekerek, şunları dile getirdi:

"Eğer biz okullarımızda çocuklarımıza iyi şekil vermezsek, iyi hedef vermezsek, bu milletin milli-manevi değerlerini doğru ve iyi bir şekilde öğretemezsek, başkaları başka şekilde öğretir. Bugün ihanet şebekesinin, FETÖ'nün öğretileriyle yetiştirilen gençlerle karşılaşırız. Yarın bir başkasının öğretileriyle yetiştirilen gençlerle karşılaşırız. Onun için daha açık, şeffaf bir şekilde ortak değerlerimiz gençlerimize aktarılmalı, öğretilmelidir. Gerekirse bunlar tartışılmalı, eksik ve açık varsa, tamamlanarak gençlerimize anlatılmalıdır."

Şahin bütün bunların yapılabilmesi için öğretmenlerin de kendilerini yenilemeleri gerektiğini aktararak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Eğitimde geri kalan her alanda geri kalır. Bu ülke yaklaşık 10 yıldır Türkiye tarihinde ilk defa bütçesinin en büyük payını eğitime ayırıyor. Yani bu millet kendi fedakarlığı yapıyor. Yetmiyor, hayırseverler okul yapıyor, yerel yönetimler katkı sağlıyor. Dolayısıyla bizim bunları boşa çıkarmamız gerekiyor. Önce bize büyük görevler düşüyor, sonra da size. Eğer bunları yapmazsak insanların beddualarından kurtulamayız."

"15 Temmuz gecesi çok güzel gördük"

Daha sonra kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci ise tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak, öğretmenliğin çok önemli bir meslek olduğunu hatırlattı.

Öğretmenlerin çocuklara zulmün karşısında kale gibi dikilip haksızlık karşısında da duvar olmayı öğrettiğini ifada eden Yelkenci, şunları kaydetti:

"15 Temmuz sonrasında yaşanan hadiselerde bunun en güzel örneğini gördük. 100 yıl önce gerçekleştirilemeyen Sevr'in gerçekleştirilmesi amacıyla ülkemizin topraklarının işgale hazır hale getirilmesi hedefiyle başlatılan o hareketin karşısında dimdik duran şehitlerimiz, gazilerimiz ve bütün milletimiz öğretmenlerin eseriydi. Çünkü öğretmenlerimiz, bu millete önceden beri dini, dili, ırkı ne olursa olsun haksızın karşısında haklının yanında, zalimin karşısında mazlumun yanında durmayı öğretti. Bunu 15 Temmuz gecesi ve sonrasında çok güzel bir şekilde gördük."

Konuşmaların ardından emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgesi verildi. Meslekte temayüz etmiş 5-10-15-20-25-30 ve 35 yıllık öğretmenlere plaket takdim edildi.

Şehir genelinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

Program, Zeytinburnu Şemseddin Sami Ortaokulu Öğretmen Korosu'nun konseri ve Kadıköy Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Halk oyunları gösterisinin ardından, mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreniyle tamamlandı.

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Vasip Şahin İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title