Haberler

Öğretmenler Arası Satranç Turnuvası Sona Erdi

Güncelleme:

Şanlıurfa Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu ile Şanlıurfa Satranç İl Temsilciliği'nin gerçekleştirdiği Öğretmenler Arası Satranç Turnuvası yapıldı.

Şanlıurfa Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu ile Şanlıurfa Satranç İl Temsilciliği'nin ortaklaşa olarak 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla gerçekleştirdiği Öğretmenler Arası Satranç Turnuvası yapıldı.

İki gün süren satranç turnuvasına Şanlıurfa'nın çeşitli okullarında görev yapan 65 öğretmen katıldı. Büyük bir çekişmeye sahne olan turnuvalar sonrası dereceye giren öğretmenlere düzenlenen törenle madalya ve çeşitli hediyeler verildi.

Öğretmenevinde düzenlenen törene İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Öğretmenevi Müdür vekili, Satranç İl Temsilcisi Süleyman Sami Kars, Satranç İl Hakemleri ile turnuvaya katılan öğretmenler katıldı.

Müsabakalar sonucunda birinci olan Alper Baycan'a 5 gram altın, 2. olan Mahmut Kaya'ya 4 gram altın, 3. olan Gerçek Alevli' ye3 gram altın, 4. olan Mustafa Emrah Aydın'a 2 gram altın, 5. olan Kenan Yalçın'a 1 gram altın ve madalyalarını İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Öğretmenevi Müdürü Doğan Kanlıbıçak ve Satranç İl Temsilcisi Süleyman Sami Kars tarafından verildi.

Ödül töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, şunları söyledi:

"Ben Satranç İl Temsilciliğimize, Öğretmenevi Müdürümüze, hakemlerimize, öğretmenlerimize ve emeği geçen herkese burada teşekkür ediyorum. Zira öğretmenlerimizin böylesi aktivitelere dahil olmalarına vesile oldular. Sürekli çocuklarımız için koşuşturan, okulları için çaba gösteren fedakar öğretmenlerimizin bazen ders dışı etkinliklerine de ihtiyaçları olmaktadır. Bu ihtiyaç bazen spor faaliyetleri bazen satranç müsabakaları bazen değişik edebi çalışmalarla giderilmeye çalışılır. Bugün çok faydalı ve beğendiğim bir satranç müsabakasına müşahit olduk. Satranç oyunu, muhakemeyi geliştirmek, strateji üretme kabiliyeti kazandırmak gibi faydalar ile zihni açıp kuvvetlendirdiği ve bu manada iş stresinden uzaklaştırıp beyin yorgunluğunu gidermede önemli bir uğraş olduğunu biliyorum. Umarım buna benzer faaliyetler artar, akabinde de öğretmenler birbiriyle tanışır, kaynaşır. Sonucunda da mesleki bir dayanışma olur. Bu turnuvada derece elde eden öğretmenlerimizi tekrar kutluyorum." - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Metin İlci Şanlıurfa Kars Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title