Haberler

Öğretmenin, Öğrencilerini Taciz Ettiği İddiası

Lüleburgaz ilçesindeki bir ortaokulda 5 öğrenciye sözlü ve cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen öğretmenin yargılanmasına başlandı.

Kırklareli Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına, sanık öğretmen Ü.S, öğrencilerden D.K. ve babası E.K ile tarafların avukatları katıldı.

Küçük yaştaki öğrencilere sözlü tacizde bulunarak dokunduğu ve kendilerini öptüğü suçlamalarıyla 8 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan sanık Ü.S, mahkemedeki savunmasında, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Sanık Ü.S, herhangi bir yakınlık göstermediğini ileri sürdüğü öğrencilerine sebepsiz yere sarılmadığını, güzel söz söylemediğini ve kendilerini öpmediğini savundu.

Birkaç öğrencisiyle birtakım problemler yaşadığını ve öğrencilerin kendisini sevmediği için asılsız iddialarda bulunduğunu aktaran sanık öğretmen, "Öğrencilerime her zaman öğretmen-öğrenci ilişkisiyle yaklaştım. Hiçbir öğrencime sebepsiz yere sarılmadım, güzel söz söylemedim, kendilerini öpmedim. Öğretmenler olarak öğrencilerimizi karne gününde, bir konuda  veya eğitimde başarılı olduğunda ya da bir madalya aldığında tebrik ederiz. Öğrencilerle aşırı samimiyet göstererek yakınlaşmayız" dedi.

Mahkeme heyetinin, öğrencilere sınavlarda aldığından daha fazla not verildiği sorusunu yanıtlayan Ü.S, "Ben sadece 3-5 öğrencime değil, tüm öğrencilerime teşvik olması amacıyla yüksek puan verdim. Hakkımdaki hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum" ifadelerini kullandı.

Savunmaların ardından duruşma, diğer öğrencilerin dinlenmesi ve delilerin toplanması amacıyla ertelendi.

Öte yandan öğrencilerin iddiası üzerine hakkında soruşturma başlatılan öğretmen Ü.S'nin Lüleburgaz Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açığa alındığı öğrenildi.

Kaynak: AA / Yerel

Kırklareli Lüleburgaz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title