Haberler

Öğretmenin Maaşı Aylık 35, Polisin 301 Lira Artacak

Güncelleme:

Memurlara derece müjdesi. Öğretmenin maaşı aylık 35 lira memur unvanlı personelin maaşı 6 lira artacak. Polislerin maaşları da 151 lira ile 452 lira arasında zamlanacak.

Memurlara derece müjdesi geldi. Memur maaşlarındaki ilk derece artışı toplu sözleşmeden kaynaklanacak. Bu derece artışı nedeniyle öğretmenin maaşı aylık 35 lira artarken, memur unvanlı personelin maaşı 6 lira artacak. Ayrıca bugün Resmi Gazete'de yayımlanan 6663 sayılı yasa nedeniyle de polislerin ek göstergeleri artırıldı. Bu düzenleme ile polislerin maaşları da 151 lira ile 452 lira arasında zamlanacak.

15 ŞUBAT'TA

Memurlara toplu sözleşmeden kaynaklanan bir derece artışı 15 Şubat günü maaşlarına yansıyacak. 1 derece artışı kamu görevlilerinin mali haklarını hizmet sınıfı, kadro unvan ve derecelerine göre farklı tutarlarda artıracaktır. Örneğin;

- 9'uncu dereceden 8'inci dereceye yükselen "memur" unvanlı personelin maaşı 6 lira artarken, 8'inci dereceden 7'inci dereceye yükselen "memur" unvanlı personelin maaşı 55 lira civarında artacak.
- 9'uncu dereceden 8'inci dereceye yükselen öğretmenin maaşı 35 lira artarken, 8'inci dereceden 7'inci dereceye yükselen öğretmenin maaşı 10 lira civarında artacak.
- 8'inci dereceden 7'inci dereceye yükselen mühendisin maaşı 13 lira artarken, 5'inci dereceden 4'uncu dereceye yükselen mühendisin maaşı 178 lira civarında artacak.
- 8'inci dereceden 7'inci dereceye yükselen hakimin maaşı 200 lira civarında artacak.

POLİSLERİN MAAŞI ARTIŞI DEVREDE

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan 6663 sayılı Kanunda yapılan düzenlemeyle de, Emniyet hizmet sınıfında yer alan personelin Emniyet Hizmetleri Tazminatları yüzde 25 oranında artırıldı. Emniyet hizmet sınıfında yer alan personelden yüksek öğrenimli olanların ek göstergeleri artırıldı. Birinci derece için halen 2.200 olan ek gösterge rakamları 3.000'e çıkarıldı. Söz konusu düzenleme ile emniyet hizmetleri sınıfında yer alan personelin net maaşları kadro unvan ve derecelerine bağlı olarak 452 lira ile 151 lira arasında değişen tutarlarda arttı. Örneğin 1. derecede bulunan 1. sınıf emniyet müdürünün maaşında 452 lira, 3. derecede bulunan başkomiserin maaşında 324 lira, 1. derecede bulunan polis memurunun maaşında 301 lira ve yeni göreve başlayan polis memurunun maaşında 192 lira, çarşı ve mahalle bekçilerinin maaşlarında ise 151 lira civarında net artış meydana gelecek.

MUHTARLARA MÜJDE

Bugünkü Resmi Gazetede yayımlanan 6663 sayılı Kanunda yapılan düzenlemeyle halen 1.005 TL olan muhtar ödenekleri 1.300 liraya çıkarıldı. Böylece muhtar ödeneklerinde 295 TL'lik artış oldu. (Kaynak:Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Memur Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500

Yorumlar (166)

beast:

polisin öğretmenden fazla maaş aldığı ve önemsendiği bir ülke geri kalmaya mahkumdur.

40
145
yanıtYanıtla
ali veli Mobil-ANDROID:

şuan öğretmenin taban maaşı 2400-2500 tl iken bir polisin taban maasi 1395 tl dir. aradaki hesaplayamayacak arkadaş yoktur herhalde. nedense öğretmen arkadaşlara ne kadar maaş alıyorsun dediğimizde taban maaşını söylerler hiç ek ders ile birlikte aldıkları maaşı söylemezler . polisin şu kadar maaş alıyor diye internette dolanan haberlerin tamamı yalan polisin aldığı tazminatlar ile aldığı maastir eğer çalışmıyor yıllık izne çıkmış eğitime gitmiş kursa gitmiş ise yada doktor raporu aldıysa polis bu tazminatları da alamaz nasıl öğretmen ek derse girmediğine ek ders ücreti alamıyor ise . su an ülkenin içinde bulunduğu durum dan dolayı kaç öğretmen şehit oldu sorunun cevabını veremeyecek kimse yoktur. hangi devlet memurunun yillik izinleri kapatıldı ? bu konu da sayilcak o kadar polisin yaşadığı sıkıntı var ki ve birde öğretmen arkadaşlar aldıkları maaşları hep polis ile karsilastiracagina biraz da asker ile karsilastirsin . öğretmen arkadaşlar hafta sonu girdiği ek ders ücreti olarak saati 20 tl olarak buna bir polis olumsuz yorumda bulunuyor mu ?

138
10
yanıtYanıtla
startejiMobil-ANDROID:

öğretmenin 2600 maadim var 350 ek dersim var.2950 TL alıyorum 10 yıllık öğretmenim. yeni başlayan polis 3300 alıyorsa ben hükümete bir daha oy vermem. eğitime verilen değer. ama öğretmenlere bu maaş fazla bile 950.000 öğretmen var birlik yok.birlik olsak 2.000.000 oy eder bi da %5 e denk gelir ki. her parti buna ağzını sulandirir.... adam gibi sendika kurup birlik olalım. yemisim siyasi dusuncemi. özlükte birlik olalım .koyun olursan güden çok olur sevgili öğretmenim..............

3
89
yanıtYanıtla
hakan kağan:

hakime savcıya 1500 tl zam verildiğinde neden sesin cıkmadı acaba. işini beğenmiyorsan bırak sende polis olaydın madem. sen sınıfta sıcak kalorıferlı yerde otururken polıs kar kıs demeden calısıyor. maasını al sesını cıkarma

yanıt17
yanıt1
dadaş25:

Bence sen kendini Maliye, Tapu vs. de çalışanlarla kıyasla. Öğretmen olmuş ama adam olamamışsın. Bir ayın yarısını gece çalışan bir meslek grubuyla öğretmenlik tamamen ayrı. Neyin kafasındasın belli değil. Bir de Strateji yazmışsın, anlamını bilir gibi.

yanıt8
yanıt2
bir vatandaşMobil-ANDROID:

Polisin hakkı az bile yıllardır üniversite okudular ve bitirdiler sıradan memur gibi görüldü her zaman umutları suya düştü suç polis müdürlerinin memura karşı zihniyetleri bozuktu ama önleri kesildi polis bir nebze olsun rahatladı polis daha fazlasını hakediyor

89
3
yanıtYanıtla
Asker polis dostu:

Polisime can kurban. Gece çalışmanın en tehlikeli olduğu meslektir. Isçi gibi uyuyamaz. Gözü hep açık kalmak zorunda can tehlikesi cabasi. Ve halaa kendi mesleğini polisle askerle kıyaslanan düz memurlar var. Yarın nasıl çalışacağı bile muamma olan polis teşkilatında sürekli izinler de kapanır. Bir ay aralıksız izne çıkan polis görmedim kaldı ki iki ay aralıksız izin yapan memurlar var. Bence helal olsun. Polisime askerime ....

84
3
yanıtYanıtla
sertan:

her an namlu ucunda olan karısından çolugundan çocugundan çok işi ile zamanını geciren olan polisimize az bile bu

84
2
yanıtYanıtla
rüzgar:

Dediğin polislere canımız feda. Ben doktorum, çalıştığım hastanenin polisleri akşama kadar yatıyor, hocam sen de okumasaydın napalım diyorlar. Buna ne diyeceksiniz. Ben 24 saat nöbet tutuyorum adam 12 saat nöbet tutuyor. Emin ol ben daha çok saldırı riski altındayım, ne güvenlik ne polis birşey yapmıyor. Polislerin çoğu bu parayı haketmiyor kardeşim, hakedenler belli onlardan esirgemeyeckesin zaten.

yanıt0
yanıt4
ÜLKÜCÜ:

ÖĞRETMENLERE ATIP TUTAN CAHİLLER. O PARMAKLARINIZLA KLAVYEYE YAZDIĞINIZ YAZIYI SİZE ÖĞRETMENLER ÖĞRETTİ. ONLAR OLMASAYDI NERDEN BİLECEKTİNİZ YAZIYI. CAHİL KALACAKTINIZ. AMA BAZILARI OKUMA YAZMA BİLMESİNE RAĞMEN HALA ZIR CAHİL. ÖĞRETMENİN BU ÜLKEDE DEĞERİ YOK. BUNU SADECE BU MESLEĞİN İÇİNDE OLANLAR BİLİYOR. HAKETTİĞİMİZ DEĞERİ GÖRMÜYORUZ. SİZ DAHA EVİNİZDE BİR ÇOCUĞUNUZLA BAŞEDEMEZKEN BİZ GÜNDE 300 400 ÇOCUKLA UĞRAŞIYORUZ. GELİN BAKALIM GİRİN BİR TARAFINIZ YİYORSA 35 KİŞİLİK BİR SINIFA DERS VERİN KOLAYSA

42
38
yanıtYanıtla
Tüm 166 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title