Haberler

Öğretmene Saldırıya, Sendikalardan Ortak Tepki

Nazilli Zafer Ortaokulu Müdür Yardımcısının bir öğrenci velisi tarafından darp edilmesi sendikalar tarafından protesto edildi.

Nazilli Zafer Ortaokulu Müdür Yardımcısının bir öğrenci velisi tarafından darp edilmesi sendikalar tarafından protesto edildi.

Eşiyle beraber yürürken bir veli tarafından önce sözlü ardından da fiili saldırıya uğrayan öğretmene Türk Eğitin-Sen, Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Eğitim Bir-Sen ve Tüm Eğitim-Bir-Sen Nazilli temsilcilikleri ile sendika üyeleri basın açıklamasına katılarak destek verdi. Nazilli Belediye Meydanı'nda düzenlenen ortak basın açıklamasını sendika temsilcileri adına Türk Eğitim-Sen Nazilli Temsilcisi Olgun Ergün okudu. Ergün; "Bu gün buraya Meslektaşlarımıza, bu milletin mimarı eğitim camiasına, uygulanan şiddeti protesto etmek için toplanmış bulunmaktayız. Hafta sonu eşiyle beraber yürürken bir velinin saldırısına uğrayan Zafer Ortaokulu Müdür yardımcısı arkadaşımızın şahsında dün Şehitler de ondan önce Orhangazi ortaokulunda ve daha birçok yerde eğitim çalışanlarına uygulanan şiddeti protesto etmek ve yalnız değilsiniz demek için buradayız. Bizler bu gün burada biz eğitim çalışanlarına uygulanan şiddet için ağlamak yada intikam yeminleri etmek için toplanmadık. Bu gün burada birbirinden farklı dünya görüşlerine sahip eğitimciler var. Her birimiz dünya ya aynı pencereden bakmıyoruz belki ama her birimiz kendi penceremizden gördüğümüz güzellikleri anlatıyoruz gençlerimize. ve bu gün hepimizin, herkesin ortak sorusu olan 'çocuklarımızı nasıl bir gelecek bekliyor' kaygısıyla toplandık buraya" dedi.

"40 YIL KÖLESİ OLURUM ANLAYIŞI NEREYE KAYBOLDU"

Olgun Ergün; "Örf adet gelenek ve göreneklerimizi öğretiyor ve belki öğreniyoruz da onlardan. Bilgimizi veriyoruz ve geleceğin büyüklerini, mimarlarını, mühendislerini, öğretmenlerini, Cumhurbaşkanlarını yetiştiriyoruz. Anne babalarından aldıkları temel değerleri işliyor onları önce kendilerine, ailelerine sonra milletlerine vatanlarına faydalı insanlar olmaları için bir sarraf dikkatiyle işliyor, eğitiyoruz. Biz kim miyiz? Bizler hizmetlisinden memuruna, öğretmeninden müdür yardımcısına müdürüne. Şefinden, şube müdüründen ilçe ve il milli eğitim müdürüne kadar bir bütünün parçalarıyız. Bizler bu gün yaşadığımız büyük hayal kırıklığından dolayı toplandık buraya. Ne oluyor bize, bu millete. Neden bu kadar tahammülsüz olduk nasıl bu kadar şiddete meyyal olduk. Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum anlayışı nereye kayboldu. Kutsal dinimizin ilk emri OKU iken ne oldu da 'okutan, öğreten, eğitenlere' şiddet doğal görülmeye başlandı. Peygamberler mesleği öğretmenlik- onun icracısı öğretmene el kaldırmak nasıl bir ruh halidir. Bizler bu gün burada Nazilli nezdinde bütün Türkiye de ki eğitimcilerin hatta kamu çalışanlarının temsilcileri olarak toplandık. ve buradan seslenmek istiyoruz. Nereden, kimden gelirse gelsin şiddeti reddediyoruz. Şiddete maruz kalan arkadaşlarımız asla yalnız olmadıklarının bilmeliler. Burada bu gün toplanmış tüm meslektaşları, tüm meslek örgütleri onların yanındadır. Yanlarında olmaya devam edecektir. Buna yani şiddete yeltenenler kaba güce yada makamlara güvenerek yaptıklarının yanlarına kar kalacağını zannedenlerle hukuksal alanda hesabımızı göreceğiz. Biz eğitimciler olarak diyoruz ki, bizim dünyamızda, yetiştirdiğimiz, gençlerin dünyasında, çocuklarımızın dünyasında sadece sevginin dili olmalı. Şiddet her türüyle, her çeşidiyle çıkmalı hayatlarımızdan. Şiddete maruz kalan arkadaşlarımıza canı yürekten geçmiş olsun diyoruz. ve bu olayların örtbas edilmesine kesinlikle müsaade etmeyeceğimizi, hukuksal olarak gereğinin yapılmasını sağlamak için elimizden geleni yapacağımızı belirtiyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerini kullandı.

Basın açıklaması alkışlı protesto ile son bulurken, eğitimciler olaysız bir şekilde alandan ayrıldı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eğitim Bir Sen Nazilli Yerel Haberler

title