Haberler

Öğretmenden Örnek Davranış

Şemdinli ilçesinin Derecik beldesinde öğretmenlik yapan Yağmur, ilkokullarda okuyan öğrencilere sağlık paketi dağıttı.

Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesinde öğretmenlik yapan Kumru Özge Yağmur, ilkokullarda okuyan öğrencilere sağlık paketi dağıttı.

Derecik İMKB Lisesi öğretmenlerinden Kumru Özge Yağmur'un girişimleri sonucu, Türk Diş Hekimleri Birliği aracılığıyla okula gönderilen sağlık paketi, beldede okuyan ilkokul öğrencilerine dağıtıldı.

Yağmur, yaptığı açıklamada, Türk Diş Hekimleri Birliği aracılığıyla gönderilen sağlık paketini 5 okulda okuyan ilkokul öğrencilerine dağıttıklarını söyledi.

Sağlık paketlerini yaklaşık 500 öğrenciye ulaştırdıklarını ifade eden Kumru, şöyle konuştu:

"Derecik'teki çocukların dişlerinin çok çürük olduğunu fark ettim. Bu nedenle ilkokuldaki çocukların diş fırçalama alışkanlığını kazanmasını istedim. Paketlerde diş macunu, diş fırçası, sabun, diş fırçalama için 1 aylık çetele, alışkanlık kazandırıldıktan sonra çocuğa verilecek bir başarı belgesi yer alıyor. Bu yardım paketleriyle çocuklara diş fırçalama ve el yıkama alışkanlığını kazandırmayı amaçlıyoruz. Onlara faydam dokunduysa ne mutlu bana. Tüm çocuklarımızın sağlıklı dişlere sahip olması gerekiyor."

Derecik bölgesindeki ailelerin çocuklarına bu konuda örnek rol oluşturmadığını bildiren Yağmur, bu nedenle lise çağındaki gençlerin çoğunun dişlerinin çürük olduğunu ifade etti.

Yağmur, "Artık ailelerin de bu konuya gereken hassasiyeti göstereceğine, çocuklarına diş fırçalama ve temizlik gibi alışkanlıkları kazandıracaklarına inanıyorum. Her şeyin başı sağlık. Sağlıklı olmanın yolu da temizlikten geçer" dedi.

Bu örnek davranışından dolayı veliler ise Yağmur'u takdir etti. - Hakkari

Kaynak: AA / Yerel

Şemdinli Derecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title