Haberler

Öğretmenden Kız Öğrencisine: Ev Tutarım, Hem Kızım Hem Eşim Olursun

Güncelleme:

Antalya'da bir lisede rehber öğretmeninin, kız öğrencisini taciz ettiği, "Ev tutarım sana, hem kızım hem eşim olursun" dediği öne sürüldü. Savcılık soruşturma başlattı.

Antalya 75'inci Yıl Cumhuriyet Lisesi'nde kopya çekerken yakalanan 4'ü kız 5 öğrenciden 16 yaşındaki E.T.'yi, disiplin sürecine ilişkin görüşmeler sırasında taciz ettiği öne sürülen rehber öğretmen 47 yaşındaki M.S. hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Öğretmenin "Bir ev tutarım sana, hem kızım, hem eşim olursun" gibi ifadeler kullandığı, vücudundaki dövmeyi görmek için tişörtünü açmaya çalıştığı öne sürüldü.

KOPYA ÇEKERKEN YAKALANDILAR

Muratpaşa İlçesi'ndeki 75'inci Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde yaklaşık 1 ay önce 11'inci sınıfların geometri dersinin yazılı sınavında, 4'ü kız 5 öğrenci kopya çekerken yakalandı. Kız öğrencilerin cep telefonuyla sorunun fotoğrafını çekip dışardaki arkadaşlarına internet yoluyla gönderdikten sonra, yanıtlanmış halinin yeniden fotoğraf olarak geldiğini belirleyen öğretmenleri, durumu okul yönetimine bildirdi.

DİSİPLİN ÖNCESİ REHBERLİK ÖĞRETMENİNE YÖNLENDİRİLDİ

Kız öğrencilerden E.T.'nin ailesi, disiplin öncesi süreçte kızlarıyla görüşen evli rehberlik ve psikolojik danışmanlık öğretmeni M.S. hakkında, tacizde bulunduğu yönünde Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Savcılık, şikayet üzerine soruşturma başlattı.

"EV TUTARIM, HEM KIZIM, HEM EŞİM OLURSUN" TEKLİFİ

Suç duyurusunda öğretmen hakkında şok suçlamalar yer aldı. Öğretmenin, odasına çağırdığı kız öğrenciye arkadaşlık ve ilişki teklif ettiği, teklifini kabul ederse disiplin cezası almayacağı, okuldan atılmayacağı ve en hafif cezayla kurtulabileceği, reddederse disiplin kuruluna sevk edeceğini söylediği belirtildi. Öğrencinin ise bu sözlerin ne anlama geldiği ve sonrasında ne olacağını sorduğu belirtilen şikayet dilekçesinde, öğretmenin "Senin cezan okuldan atılmak, ama ben senin cezanı hafifleteceğim. Bir ev tutarım sana, hem kızım, hem eşim olursun" gibi ifadeler kullandığı, okul dışında ve otelde buluşma tekliflerinde bulunduğu öne sürüldü. Görüşme sırasında öğretmenin kız öğrencinin vücudundaki dövmeyi görmek için eliyle tişörtünü açmaya çalıştığı da öne sürüldü.

GÖRÜŞMELERİ SES KAYDINA ALMIŞ

Rehber öğretmen M.S.'nin yaklaşık 10 gün boyunca E.T.'yi odasına çağırdığı, genç kızın cep telefonuyla toplam 1.5 saatlik görüşmeyi kayda aldığı öğrenildi. Savcılığa yapılan suç duyurusunda kullanılan ses kayıtları, teknik inceleme için savcılık aracılığıyla Ankara'ya gönderildi.

MİLLİ EĞİTİM DE SORUŞTURMA BAŞLATTI

Olaya ilişkin savcılığın yanı sıra, Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü'nce de soruşturma başlatıldı. Disipline verilen 5 öğrenciden erkek olanın kendi isteğiyle kaydını aldırıp başka bir okula geçtiği, 4 kız öğrenciye 2 gün okuldan uzaklaştırma cezası verildiği kaydedildi. 2 gün okuldan uzaklaştırma cezasının da uygulandığı belirtildi.

M.S.'nin, iddiaya göre geçen yıl da yine bir kız öğrenciye tacizde bulunduğu, sonrasında kız öğrencinin okuldan atıldığı kaydedildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muratpaşa Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (79)

azizmobilWeb@haberler.com:

Öğretmen hatalı olabilir, ancak kizlar da adamı dinden çıkarabilir. Hem giyimleriyle hem de farklı davranışlar ssergilenenler de çok.

53
17
yanıtYanıtla
vatandaşşş:

nice öğretmenler var öğrencisiyle yatan . . . . kadın öğretmeni de var bunların arasında. . . bunlar bir çıksa ortaya eğitimin ne halde olduğu. . . ne seviyede olduğu

53
7
yanıtYanıtla
Hep aynı hikayeMobil-ANDROID:

Düşünün bir asansöre biniyorsunuz ve sizi ayartmaya çalışan bir kadınla karşılaşıyorsunuz. Asansörde sutyenini, eteğini çıkarıyor, sonra da dışarı fırlayıp bağıra çağıra kendisine saldırmaya çalıştığınızı söylüyor. ne yaparsınız

47
9
yanıtYanıtla
özgür:

allahım öğretmenin sapığından çocukları, çocukların iftirasındanda öğretmenleri koru

44
1
yanıtYanıtla
harun:

Öğretmeni iyi tongaya düşürmüşler. Bu kızlar öyle taciz maciz olacak türden değil. Hık dese zaten öğretmene soruşturma açılır. Gerisini de bildiğiniz gibi doldurun. . .

39
5
yanıtYanıtla
MAALESEF GENCLERIMIZ YOLDAN CIKTI..:

ARABANIN TEKERiNIN CiViSI COOOKTAAAAN CIKTI, , BUNUN ÖNÜNE HiC KIMSE GECEMEZ ARTIK.

32
5
yanıtYanıtla
Müslüman Türk:

çamur at izi kalsın yargısız linç olmamalı

29
6
yanıtYanıtla
eee:

kızda yolcuymuş :)

27
6
yanıtYanıtla
Musty:

Kayıtlaarı dinlemeden bişe diemem

31
2
yanıtYanıtla
murat:

iftira gibi

26
6
yanıtYanıtla
Tüm 79 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title