Haberler

Öğretmen ve Öğrenciler Kan Bağışında Seferber Oldu

Ordu’nun Fatsa ilçesinde Anadolu İmam Hatip Lisesi değerler eğitimi kapsamında Kızılay’a kan bağışında bulundu.

Ordu'nun Fatsa ilçesinde Anadolu İmam Hatip Lisesi değerler eğitimi kapsamında Kızılay'a kan bağışında bulundu.

Okul içerisinde gerçekleşen kan bağışına öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri büyük ilgi gösterdi. Kan bağışına davet üzerine katılan Fatsa Müftüsü Hüseyin Can, yaptığı açıklamada organ bağışı konusuna değinerek, " 'Organ nakli caiz midir, değil midir, kan verilir mi verilmez mi' tartışmaları yapılıyor. Bunlar beyhude tartışmalar. İnsanları yaşatma noktasında kurallar vardır. Bu kuralı da Cenab-ı Allah'a belirler. Yani 'caiz midir, değil midir' konusunu aşmamız lazım. Başkanlığımızın da bu konuda çok ciddi katkıları vardır. Haydin insanlar kan vermeye" dedi.

Fatsa Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde büyük ilgi ile gerçekleşen kan bağışı kampanyasında ilk açıklamayı yapan Okul Müdürü Selim Şahin, "Geçen yıl düzenlediğimiz bu faaliyetin bu sene ikincisini düzenliyoruz. Bildiğiniz gibi değerler eğitimi kapsamında yardımseverlik adlı faaliyetimiz var. Bu faaliyetimiz içerisine kan bağışı programını dahil ettik. İnşallah Fatsa İmam Hatip sayesinde kan bağışı faaliyeti tüm ülkemize yayılır. Biz gerek velilerimizden gerek öğrencilerimizden gerekse de öğretmenlerimizden bu konuda çok büyük destek aldık. İnşallah bütün insanlar kan bağışı konusunda gerekli hassasiyeti gösterir" diye konuştu.

Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı ise okul müdürlüğüne bu çalışmadan dolayı teşekkür ederek, "Okulumuz geçen yıl da aynı etkinliği yapmıştı. Ben de 20 yıldır düzenli olarak kan bağışçısıyım. Geçtiğimiz aralık ayı sonunda en son Cumhuriyet Meydanı'nda kan vermiştim" şeklinde konuştu. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Can Kızılay Fatsa Ordu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title