Haberler

Öğretmen ve Öğrenci Birlikteliği Başarıyı Getirdi

TFF İcra Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Koşar, Manisa'da Murat Germen Ortaokulu'nun öğretmenlerinin ve öğrencilerinin bir araya gelerek kurdukları ve Manisa Süper Amatör Küme'ye yükselen kulübü ziyaret etti Kulüp yöneticisi Tarih Öğretmeni Yaşar Polat: "Alt yapı çok önemli. Biz de okulun adını taşıyarak bir kulüp oluşturarak, imkanlarımız ölçüsünde alt yapı çalışmaları sürdürüyoruz.

Manisa'da  Manisa'da Murat Germen Ortaokulu'nun öğretmenlerinin ve öğrencileri birlikteliğiyle kurulan ve okulun ismini taşıyan spor kulübü, futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, satranç, judo branşlarında farklı organizasyonlarda mücadele ediyor.

Ziyaretlerde bulunmak için Manisa'ya gelen TFF İcra Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde ilginç bir kuruluşu olan Murat Germen Okulu Spor Kulübü'nü ziyaret etti.

Kulüp Başkanı ve okulun Sosyal Bilgiler öğretmeni Yaşar Polat, öğrencilerin üzerilerine eğilince sportif aktivitelerdeki başarılarını izleyince, öğretmenlerin bir araya gelerek 2011'de okulun adını taşıyan kulübü kurduklarını söyledi.

Kulüpte başta öğrencileri olmak üzere çocuklara, gençlere yönelik çalışma yürüttüklerini ifade eden Polat, "Alt yapı çok önemli. Biz de okulun adını taşıyarak bir kulüp oluşturarak, imkanlarımız ölçüsünde alt yapı çalışmaları sürdürüyoruz. Öğrencilerimiz 3 yılda inanılmaz başarılara imza attığını gözledik" dedi.

Amaçlarının Manisa ve ülke sporuna katkı sağlamak olduğunu kaydeden Polat, şöyle konuştu:

"Futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, satranç, judo branşlarında farklı organizasyonlarda mücadele ediyoruz. Özellikle futbolda elde ettiğimiz önemli başarılar var. Dört yıl önce Manisa 2. Amatör Küme'de başladığımız mücadelemizde futbol takımımız art arda şampiyonluklar yaşayarak önce 1., ardından süper amatöre yükseldi ve yine şampiyonluğu kovalıyor. Alt yapıdan Beşiktaş, Manisaspor gibi profesyonel kulüplerin alt yapılarına sporcular kazandırdık."

Okul idarecileri, öğretmenleri, öğrencileri ve aile birliğinin kendilerine önemli destek verdiğini, sponsorluklarla giderlerini karşılamaya çalıştıklarını bildiren Yaşar Polat, en büyük sorunlarının saha ve sporcu servisleri olduğunu belirterek bu konuda destek beklediklerini söyledi.

Koşar ise öğretmen ve idarecileri yaklaşımlarından dolayı tebrik ederek, TFF'nin bu konulara hassasiyet gösterdiğini, semtlerde amatör ekipler için daha fazla saha yapılması konusunda görüşeceklerini belirtti.

TFF ve CBÜ'nin işbirliğinde "kulüp-okul-futbol" işbirliği projesini pilot bölge Manisa'da geçen hafta başlattıklarını hatırlatan Koşar, "Proje için Manisa'ya gelecek olan milli takım antrenör ve bölge sorumlularının okulu ziyaret etmelerini sağlayacağız. Neler yapılabileceği konusunu araştırıp gerekli katkıyı yapmaya çalışacağız. Geçici değil köklü bir çözüm bulmaya gayret edeceğiz" dedi.

"Kulüp-okul-futbol" projesinin çocuklara sporu sevdirme amacında olduğunu, projeyle çocuklara koşulsuz olarak sevgi sunacaklarını vurgulayan Arif Koşar, "Sevgiyi alan çocuk asla kötü olamaz ve kötü yola gidemez. Bunun yanına futbolu da koyduğunuzda başka bir şeye gerek yok. Çocuklarımıza hem sporu, futbolu sevdirmeyi hem de kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı hedefliyoruz" dedi.

Koşar, daha sonra okulda bir sınıfa girerek TFF'nin hediyelerini öğrencilere dağıttı. - Manisa

Kaynak: AA / Yerel

Murat Germen Yaşar Polat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title