Haberler

Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 166'ncı Yılı

Sınıf Öğretmenleri Derneği (SÖDER) Malatya Şubesi Başkanı Erkan Tekgül, “Öğretmen okulları geçmişte olduğu gibi günümüzde de topluma ışık tutan çağdaş, vizyoner, bilgili, kültürlü ve ahlaklı nesil yetiştirmeye devam etmektedir” dedi.

Sınıf Öğretmenleri Derneği (SÖDER) Malatya Şubesi Başkanı Erkan Tekgül, "Öğretmen okulları geçmişte olduğu gibi günümüzde de topluma ışık tutan çağdaş, vizyoner, bilgili, kültürlü ve ahlaklı nesil yetiştirmeye devam etmektedir" dedi.

SÖDER Malatya Şubesi Başkanı Erkan Tekgül, "Öğretmen Okullarının 166. Kuruluş Yıldönümü" münasebetiyle bir basın açıklaması yayınladı.

Tekgül, "19. yüzyılın önemli devlet ve bilim adamı olan, yenilik ve değişimin öncülerinden Ahmet Cevdet Paşa' nın temellerini attığı öğretmen okulları, rüştiyeler öğretmen yetiştirmek amacıyla 16 Mart 1848 de Darül Muallimin-i Rüşdi adıyla açılmıştır. Bu tarih, öğretmen okullarının ilk kuruluş tarihi olarak kabul edilmekte ve bugüne kadar her yılın 16 Mart tarihi öğretmen okullarının kuruluş yıldönümü olarak kutlanmaktadır" ifadelerini kullandı.

"Türkiye Cumhuriyeti tarihsel sürecinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olmak üzere öğretmen okulları, Köy Muallim Mektepleri, Köy Enstitüleri, İlk Öğretmen Okulları, Yüksek Öğretmen Okulları, Eğitim Enstitüleri gibi farklı isimler altında ülkemize hizmetini devam ettirmiştir" diyen Tekgül, açıklamasını şöyle tamamladı:

"1982 yılında yürürlüğe giren 41 Sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ile öğretmen yetiştirme görevi üniversitelere verilmiş ve 2 yıllık eğitim enstitüleri Eğitim Yüksek Okuluna dönüştürülerek eğitim fakültelerine bağlanmıştır. Eğitim yüksek okullarının süresi, 1989-1990 öğretim yılından itibaren 4 yıla çıkarılmış ve bazıları eğitim fakülteleriyle birleştirilerek bu kurumlar 'Sınıf Öğretmenliği Bölümüne' dönüştürülmüştür.

1982 yılından itibaren Anadolu Öğretmen Liseleri Eğitim Fakültelerine öğrenci gönderen en büyük kaynak olmaya devam etmektedir. Öğretmen okulları geçmişte olduğu gibi günümüzde de topluma ışık tutan çağdaş, vizyoner, bilgili, kültürlü ve ahlaklı nesil yetiştirmeye devam etmektedir. Bizler öğretmenlik mesleğinin sevgi, sabır, şefkat ve fedakarlık mesleği olduğunu her zaman toplumla paylaşmakta ve bu duygu ve inançla tüm fedakar öğretmenlerimizin bu anlamlı gününü kutlarız." - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Malatya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title