Haberler

Öğretmen Okullarının Kuruluşu Kutlandı

Öğretmen Okullarının kuruluşunun 166. yıl dönümü dolayısıyla Nazilli’de kutlama programı düzenlendi.

Öğretmen Okullarının kuruluşunun 166. yıl dönümü dolayısıyla Nazilli'de kutlama programı düzenlendi.

Halk Oyunları gösterisi ve Nazilli Anadolu Öğretmen Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu müzik dinletisi ile öğretmen okulları arasında yapılan kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle devam eden program Öğretmen Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Nazilli Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro Salonunda düzenlenen programa AK Parti Aydın Milletvekili A.Gültekin Kılınç, İlçe Kaymakamı Mehmet Okur, Garnizon Komutanı Albay Ekrem Turan, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Şahin Ünver, okul müdürleri, okul öğretmenleri, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan program okulun müzik gurubunun enstrümanlarıyla eşlik ettiği 'İstiklal Marşı'nın' okunmasından sonra Öğretmen Okullarının tarihçesi slayt eşliğinde gösterildi. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, genç öğretmenlerin ve öğrencilerin karşısında heyecanlandığını ve 30 yıl öncesine gittiğini söyleyerek heyecanını dile getirdi.

'ÖĞRETMENLİK; SABIR, FEDAKARLIK VE SEVGİ MESLEĞİDİR'

Milli Eğitim Müdürü Töre; "Bilindiği gibi insanoğlu tarihi boyunca edindiği bilgi ve birikimi kendinden sonraki nesle aktararak, günümüz bilgi ve teknolojisine ulaşmıştır. Bilgi ve kültür nakli de eğitim yoluyla yapılmaktadır. Yerleşik ve örgütlü yaşama geçtikten sonra, bilgilerin aktarılması daha sistemli hale gelmiş, bugünkü anlamda olmasa da okullaşma başlamıştır. Hepimizin hayatında, çok özel bir anlam taşıyan, öğretmenlerimiz; bir çocuk için, dış dünyaya adım attığı andan bir yetişkin oluncaya kadar en önemli rehberdir. Bir insanın topluma ve kendisine faydalı bir birey olarak yetişmesinde bir çok öğretmenin emeği vardır. İnsanın 'insan' olmasında, öğretmenlik kadar doğrudan etkili olan başka bir meslek yoktur. Gerçekten öğretmenlik; sabır, fedakarlık ve en önemlisi sevgi mesleğidir. Başta Baş Öğretmen 'Atatürk' olmak üzere, ebediyete göç etmiş tüm öğretmenlerimizi ve şehit öğretmenlerimizi saygı, rahmet ve şükranla anıyor, görevi başındaki öğretmenlerimizin, öğretmen adayı sevgili gençlerimizin ve yıllarını eğitime adamış emekli öğretmenlerimizin bu anlamlı yıl dönümünü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

'KILINÇ VE OKUR TESELLİ ETTİ'

Konuşmaların ardından Öğretmen Okullarının Tarihçesi slayt eşliğinde sunulurken, Nazilli Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Hak Oyunları gösterisi büyük beğeni topladı. 'Anadolu Öğretmen Liseleri' arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasında birinci olan Nazilli Anadolu Öğretmen Lisesi 10. sınıf öğrencisi 'Gülseren Küçük' okuduğu kompozisyonla ayakta alkışlandı. Program Öğretmen ve Öğrencilerin hazırladığı Müzik Dinletisi ile devam ederken 'Vazgeçmeliyim Senden' isimli şiiri okurken heyecandan şiiri unutan Nazilli Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinden 'Damla Uzun' gözyaşlarını tutamadı. Uzun'un gözyaşı döktüğünü gören Milletvekili Kılınç ve Kaymakam Okur, genç kız ile konuşarak teselli etti. Okulun Fransızca Öğretmeni Pelin Güngör'ün seslendirdiği Fransızca şarkı beğeni toplarken, 'Dido' şarkısıyla okul öğretmenlerinden Serpil Alı da gelen konuklara müzik ziyafeti çekti. Program protokol üyelerinin dereceye giren öğrencilere ödüllerini vermesinin ardından okunan Öğretmen Marşı ile sona erdi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Pervin Töre Mehmet Okur Nazilli Aydın Yerel Haberler

title