Haberler

Öğretmen atamaları branşlar, hangi branşa ne kadar atama ?

Güncelleme:

Öğretmen atamaları branşlar, hangi branşa ne kadar atama yapılacak. Öğretmen atamaları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Atama bekleyen öğretmen adaylarını yakından ilgilendiren konulardan biri de branş açıkları. Hangi branşa ne kadar öğretmenin atanacağı merak konusu.

Öğretmen atamaları branşlar, hangi branşa ne kadar atama yapılacak. Öğretmen atamaları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Atama bekleyen öğretmen adaylarını yakından ilgilendiren konulardan biri de branş açıkları. Hangi branşa ne kadar öğretmenin atanacağı merak konusu. Öğretmen Atamaları için belirlenen kadro sayısıyla ilgili açıklamalar yapıldı.Açıklama hem başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan hem de Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'dan geldi. 50 bin atama yapılacak işte kontenjan ve branş tablosu...

Başbakan Davutoğlu Şubatta 30 bine yakın öğretmen ataması yapılacağı açıkladı. Norm kadro açıklarını dikkate alarak 2016 Şubat öğretmen ataması branş dağılımı tahmini olarak nasıl olabilir ?
KPSS ve ÖABT sınavı sonrası KPSS P121 puanları kullanılarak puan üstünlüğüne göre belirlenen atama sayısında atamalar yapılıyor.

2016 yılı için belirlenen kadro sayısıyla ilgili açıklamalar yapıldı. Açıklama hem başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan hem de Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI'dan geldi. Bakan Avcı'nın katıldığı programlarda öğretmen atamaları ile ilgili yaptığı açıklamalar üzerine , Şubat ayında 30 Bin, Ağustos ayında da 20 Bin öğretmen ataması yapılması bekleniyor.


Şubat ayında öğretmen atamaları için ayrılan kadro netleşti. Maliye Bakanlığı'ndan çıkacak izinle Şubat ayında 30 bin öğretmen ataması gerçekleştirilecek. 20 bin kadro da Ağustos ayının ilk atama kadrosu. Bu durumda Ağustos ayında da 20 bin atama yapılacak.

2016 KPSSve ÖABT ye toplamda 460 Bin öğretmen adayı girecek. Yapılan açıklamalara göre 2016 yılında 50 bin öğretmen atamaları gerçekleştirilecek. Bu atamanın 10+20 bini şubat ayında ve diğer 20 bini de Ağustos ayında kullanılacak. Ağustos ayı öğretmen atamaları için 20 bin kadro açıklaması diğer yıllardaki kadro sayısından az.
Şubat ayında öğretmen atamaları yapılacağı Başbakan, Bakan gibi en yetkili ağızlardan tescillenmiş oldu. Şubat ayında en az 20 bin Öğretmen ataması yapılacağı yapılan hesaplara göre büyük oranda ortaya çıkıyor. Dün akşam katıldığı yayında Başbakan Sn Ahmet Davutoğlu, 20-30 Bin civarında Şubat'ta öğretmen ataması olacağını, atama bekleyen yüz binlerce öğretmen adayına canlı yayında müjdeledi.

MEB'in en çok ihtiyaç duyduğu belli branşlara göre kontenjan tahminimizi siz öğretmen adaylarımıza paylaşıyoruz. Şubat ayında yapılacak olan 20-30 bin dolaylarında Öğretmen atamasına göre en şanslı branşlar ve kontenjan tahminlerimiz.. NOT: Tahminlerimiz, Şubat ayı Öğretmen Atama kadrosunun 30 Bin olması halinde yapılmış tahmini sayılardır.

SONUÇ OLARAK:

Bu analizlerimiz sonucu MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu'nun, Ocak ayında yapılması planlanan 15 bin öğretmen atamasıyla alakalı olarak twitter üzerinden yaptığı açıklamayla Ocak ayında yapılması planlanan öğretmen atamaları konusunda: "15000 Kadro var; tek gerçek bu. En az 105 alana bu kadroları dağıtmamız gerekiyor." diyerek en az 105 alanda atama yapılacağı bilgisini verdi. Bu 105 alanla ilgili yukarıdaki analizlerimiz sonucu şu tabloya yakın bir atamanın yapılmasını beklemekteyiz.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Ahmet Davutoğlu Nabi Avcı KPSS Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500

Yorumlar (4)

sinan:

verilen en az 30 000 vaadi bakalım gerçekleşecekmi yoksa koca bir palavra mıydı. . .

0
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

FENCİHala bransımızda cok az alım oluyor. . . . en az 2. 500 ıstıyoruz

0
0
yanıtYanıtla
duygu:

Bu durumda 2016 ağustos atamasında tercih yapacak öğretmenlere haksızlık oluyor, şubat ataması ağustos atamasından fazla olmasının mantığı nedirki

0
0
yanıtYanıtla
BARIŞ:

2016 şubatta 40000 öğrt ataması yapılmalı. okul öncesi öğrt. 3000 öğretmen atanmalı. . . . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title