Haberler

Öğretmen Arkadaşları ve Öğrencileri ile Rock Grubu Kurdu

AVCILAR'daki Saide Zorlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 'Muhasebe öğretmeni' 34 yaşındaki Hasan Barış Beşir, 3 öğretmen arkadaşı ve 2 öğrencisi ile birlikte 'Tuşlu Telefon' ismini verdikleri Türkçe Rock grubu kurdu. Beşir ve arkadaşları, okuldaki meslektaşları, eski ve yeni öğrencilerine ilk konserleri vererek, okul aile birliğine gelir sağladı.

Öğretmenliğe 2004'te başlayan, 8 yıldan bu yana yaklaşık bin 500 öğrencinin eğitim gördüğü Avcılar Saide Zorlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde görev yapan 2 çocuk babası Hasan Barış Beşir, yakın çevresi, okul yöneticileri, mesai arkadaşlarının desteği ile içindeki müzik tutkusunu harekete geçirdi. Beşir, Okul Müdürü Dursun Yıldırım ve Avcılar Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de onay vermesi üzerine derslerin dışındaki zamanlarında müzik çalışmalarına 3 öğretmen ve 2 öğrencisi ile ağırlık verirken 'Tuşlu Telefon' ismini verdikleri amatör Rock grubu oluşturdu.

YARI YIL ÖNCESİ KONSER

Eğitim yılının ilk yarısının son günlerinde konser vermeye karar veren öğretmen ve öğrencilerin oluşturduğu Rock grubuna okul aile birliği de destek verince, geliri okulun gereksinimlerinde kullanılmak üzere konser verilmesi kararlaştırıldı. Biletler 10 TL'den satışa çıkarılmasından sonra kısa sürede tükenirken, ilginin büyük olması üzerine Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi Yıldız Kenten Sahnesi tahsis edildi.

'Tuşlu Telefon' grubu, aralarında Okul Müdürü Dursun Yıldırım'ın da bulunduğu salonu tamamen dolduran öğretmen, öğrenci ve eski mezunlar ile bazı yakınlarını 2 saat süreyle coşturdu. Muhasebe öğretmeni Beşir, konser sırasında sesleri arkadaşları tarafından beğenilen 2 öğrenciye de mikrofonu vererek birer şarkı söylemelerini sağladı. Konser sonunda gördükleri büyük ilgiden son derece memnun olan muhasebe öğretmeni Hasan Barış Beşir, şunları anlattı:

"Grubumuza neden 'Tuşlu Telefon' adını verdiğimizi şimdilik kimseye söylemiyoruz. Grupta 3 öğretmen arkadaşımız ve yetiştirdiğimiz 2 öğrencimiz var. Sahneye çıkan birer şarkı söyleyen 2 genç de okulumuzun öğrencisi. Müzik, insanları birleştiren enstrüman. Müziği benim için öğretmenliğin dışında içimde var olan heves olarak nitelendirebilirim. Kimse kırmadı bizi, sağ olsunlar hepsi konserimize geldi. Çok onur duyduk, çok keyifle söyledik. Umarım güzel olmuştur. Biz çok eğlendik. Konserimiz dönem sonu etkinliği gibi bir şey oldu. İstekte bulunurlarsa inşallah diğer okullarda, mezuniyetlerde üniversitelerde, belediyenin organizasyonunda seve seve gönülden çalmayı, söylemeyi isteriz. Tamamen amatör bir grubuz. İlk konserimiz çok keyifliydi, söyleyecek bir şey de bulamıyorum"

"TESADÜFİ GÜZEL BİR SOUND ÇIKTI"

Grubun solisti Beşir, bir soru üzerine muhasebe öğretmenliği ve müziğin birbirlerine zıt kutuplar olarak nitelendirebileceğini anlatırken, "Üniversitede küçük bir grubum vardı. Oradan kalma bir yeti diyelim. Benimle aynı düşünen arkadaşlarla sohbet ederken, 'şöyle olsa, böyle olsa' derken bir araya geldik. Tamamen tesadüfi güzel bir sound çıktı. İnşallah devamı gelir. Eğitim görevimizin yanında müzik yapmayı da çok isteriz" dedi.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Dursun Yıldırım Hasan Barış Avcılar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title