Haberler

DÜ'de Öğretmen Adaylarına Bireyselleştirme Eğitimi Verildi

Güncelleme:

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi öğrencilerine, Özel Gereksinimli Bireylerin Eğitimi konusunda bir konferans verildi.

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi öğrencilerine "Özel Gereksinimli Bireylerin Eğitimi" konusunda bir konferans verildi.

Dicle Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen konferansa, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Yücel, D.Ü. Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Reyhan Gül, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bağlar Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Mehmet Çelik tarafından verilen konferans öncesi bir konuşma yapan Prof. Dr. Sait Yücel, nüfusun yüzde 14'ünden fazlasının engelli olduğunu söyledi. Bu oranların pek dikkate alınmadığını vurgulayan Yücel, "gerekli düzenlemelere her ne kadar başlanmış olsa da, kendimiz bireysel anlamda bir şeyler yapmadıkça, konuyu özümsemedikçe bu tür toplantıların hiçbir anlamı olmadığını düşünüyorum" dedi.

Herkesin bir engelli adayı olduğuna dikkat çeken Yücel, her an herkesin geçireceği bir kaza ile engelli olabileceğini ifade etti. Ardından söz alan Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bağlar Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Mehmet Çelik, engellinin ne olduğunu tanımlayarak konuşmasına başladı. Özel eğitimi, özel eğitim gerektiren bireylerin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak yetiştirilmiş personel, geliştirilmiş eğitim programları ve yöntemleri ile onların özür ve özelliklerini uygun ortamlarda sürdürülen eğitim olarak tanımlayan Çelik, kaynaştırma, tersine kaynaştırma, özel eğitim sınıfı, bireyselleştirilmiş eğitim programları konusunda açıklamalarda bulundu.

Kademelere göre özel eğitim hizmetleri konusunda da bilgiler veren Çelik, özel eğitim merkezleri ve işlevleri konusunda ayrıntılar sundu.

Kaynak: Temsilci / Eğitim

Dicle Üniversitesi Mehmet Çelik Ziya Gökalp Diyarbakır Eğitim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title