Haberler

Öğretim Üyelerinden, İşten Çıkarılma Tepkisi

Fatih Üniversitesi öğretim üyelerinden oluşan bir grup, "üniversitede son bir yılda bilimsel yetkinliğin artması için çaba gösteren öğretim görevlilerinin işlerine son verildiğini" savunarak, bu duruma tepki gösterdi.

İstanbul Tabip Odası'nda düzenlenen basın toplantısında Üniversite Dayanışma Platformu adına açıklama yapan Prof. Dr. Raşit Tükel, sadece özgür düşünceden değil, bunun gerekleri olan akademiyi ve kaliteli eğitimi savunmaktan yana olan birçok öğretim üyesinin, üniversitelerin yönetimleri tarafndan birer safra olarak atıldığını, kalanların da sindirilerek kar odaklı ve düşük nitelikli eğitimin yolunun açıldığını öne sürdü.

Tükel, Fatih Üniversitesi'nde son bir senede, bilimsel yetkinliğin artması için çaba gösteren Prof. Dr. Manuel Knoll, Yrd. Doç. Dr. Philipp Amour, Yrd. Doç. Dr. Rainer Bromer, Dr. Nil Mutluer ve son olarak da Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Kalaycı ve Prof. Dr. H. Neşe Özgen'in işten çıkarılmasında, nitelikli akademik eğitimi itibarsızlaştırarak yok etmeye yönelik şiddetin izlerinin bulunduğunu iddia etti.

Fatih Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencileri adına açıklama yapan Yusuf Tunçbilek ise sadece hocalarının değil kendilerinin de mağdur olduklarını belirterek, "Hocalarımızın geri gelmesini istiyoruz" dedi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Raşit Tükel İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title