Haberler

Öğrencinin, Deney Sırasında Yaralanmasına Dava

Üsküdar'daki okulda, öğrenci Mert Öztoprak'ın yaralandığı deneyi yapan fen bilgisi öğretmeni hakkında, "taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Üsküdar'daki okulda, öğrenci Mert Öztoprak'ın yaralandığı deneyi yapan fen bilgisi öğretmeni hakkında, "taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu'nca hazırlanan iddianamede, şüpheli Mehmet Aslan'ın Üsküdar Ali Fuat Başgil Ortaokulu'nda fen bilgisi dersi öğretmeni olarak görev yaptığı belirtildi.

Mağdur Mert Öztoprak'ın ise olay tarihinde aynı okulda 6. sınıfta öğrenim gördüğü ifade edilen iddianamede, olay günü Aslan'ın okuldaki laboratuvarda "su ile yanma reaksiyonu" deneyi yapmak istediği bildirildi.

İddianamede, Fen Bilgisi Öğretmeni Aslan'ın deney sırasında sınıftaki öğrencileri güvenli bir mesafede tuttuğu ancak mağdur Öztoprak'ı ise kendisine yardımcı olması için yanına çağırdığı aktarıldı.

Deneyin, amonyum nitrat, amonyum klorür ve çinko tozunun eşit miktarlarda karıştırılıp bu karışımın üzerine su damlatmak şeklinde yapılacağı bilgisine yer verilen iddianamede, şüpheli Aslan'ın karışımın laboratuvar ortamında hazırlandıktan sonra su ile reaksiyon safhasının okul bahçesinde gerçekleştirileceği şeklinde beyanda bulunduğu vurgulandı.

İddianamede, karışımın, mağdur Öztoprak tarafından bir kağıt yardımıyla demir boruya doldurulduğu sırada aniden reaksiyona geçerek patladığı ve alev çıkardığı, olay sırasında Öztoprak ile öğretmen Aslan'ın yüz bölgelerinde yanıklar meydana geldiği belirtildi.

Öztoprak ve öğretmeni Aslan'ın okul yönetimi tarafından hastaneye kaldırıldığı kaydedilen iddianamede, olay nedeniyle Öztoprak'ın hayati tehlike geçirmeden ancak basit tıbbi müdahale ile giderilmeyecek şekilde yaralandığı bildirildi.

İddianamede, Fen Bilgisi Öğretmeni Aslan'ın ifadesinde, kullandığı malzemelerin herhangi bir şekilde su ile temas etmesi durumunda reaksiyona girebileceğini, bu deneyi daha önce de defalarca yaptığını ve olayın nasıl meydana geldiğini anlayamadığını belirterek, suçlamayı kabul etmediği vurgulandı.

Deney sonucunda öğretmenin gerekli dikkat ve özeni göstermeyerek olaya sebebiyet verdiği ve mağdurun yaralanmasına neden olduğu belirtilen iddianamede, Aslan'ın "taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan 3 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Üsküdar'da 3 Aralık 2014'te meydana gelen olayda, Ali Fuat Başgil Ortaokulu 6. sınıfta öğrenim gören Mert Öztoprak, fen bilgisi dersinde yapılan deney sırasında meydana gelen patlama sonucu yüzü ve gözlerinden yaralanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Mehmet Aslan Üsküdar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title