Haberler

Öğrencinin "Aşık Veysel" Hayranlığı Film Çektirdi

Güncelleme:

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Edebiyat Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Numan Çakır, büyük hayranlık duyduğu halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nun bir günlük hayatını anlatan kısa film çekti.

Çakır'ın yönetmenliğini yaptığı Karabük'ün Ovacık ilçesine bağlı Sülük Köyü'nde çekilen "Çiçeğin Beyi" isimli kısa filmin çekimleri 2 gün sürdü.

Gazetecilere açıklama yapan Çakır, Aşık Veysel'e büyük hayranlık duyduğunu ve onu tanımak istemesinin hayatının dönüm noktalarından biri olduğunu söyledi.

Uzun yıllar şairi araştırdığını belirten Çakır, "Aşık Veysel'le ilgili daha önce yapılmamış bir şey yapmak istedim. Aşık Veysel ile ilgili bir müzikal düzenlenmediği dikkatimizi çekti. Bir müzikal grubu kurduk. Türkiye'nin çeşitli üniversite ve şehirlerinde müzikal düzenledik. Daha sonra şairin bir günlük hayatını anlatan kısa film çekmeye karar verdik" diye konuştu.

KBÜ 3 Nisan TV'den ekipman desteği aldıklarını ve filmde öğrenci arkadaşlarının oynadığını dile getiren Çakır,  "Neden Aşık Veysel? sorusuna verecek bir çok cevabımız var.  Onun hoş görüsü, eşitlikçi tavrı, insanlara verdiği öğütler ve  bizi biz yapan şeyler. Herkesin, onu Aşık Veysel gibi tanımasını istediğimiz için o sadece 'Uzun ince bir yoldayım gidiyorum gündüz gece' türküsünden ibaret olmadığını insanlara göstermek istedik" ifadesini kullandı.

Çakır, aradan uzun seneler geçmesine rağmen Aşık Veysel'in henüz keşfedilmediğini anlatarak, "Hala taze ve tam olarak keşfedilememiş bir ozan. Biz onu çok bildiğimizi sanıyorduk. Onun hayatını incelerken hiçbir şey bilmediğimizi fark ettik. Onu okumak araştırmak Anadolu'nun kültürünü daha iyi anlamamızda yardımcı oluyor" dedi. - Karabük

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Aşık Veysel Şatıroğlu Karabük Ovacık Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title