Haberler

Öğrencileriyle Aynı Okulda Öğretmenlik Yapıyorlar

Güncelleme:

Ordu'da öğrenim gördükleri okulda meslek yaşamını sürdüren öğretmenler, öğrencisi oldukları öğretmenlerle aynı görevi icra etmenin mutluluğunu yaşıyor.

Ordu'da öğrenim gördükleri okulda meslek yaşamını sürdüren öğretmenler, öğrencisi oldukları öğretmenlerle aynı görevi icra etmenin mutluluğunu yaşıyor. Hamdullah Suphi Tanrıöver Ortakulunda okuyan ve yıllar sonra aynı okulda görev yapan öğretmenler, kendi öğretmenleriyle ders vermenin heyecanını tadıyor. Yaklaşık 37 yıl önce göreve başlayan Mehmet Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hem 3 öğrencisinin hem de kendisinin, okuduğu okulda görev yaptığını söyledi.1966-1967 yılları arasında görev yapmış olduğu okulda öğrenim gördüğünü anlatan Yılmaz, "Bu yıllarda Hamdullah Suphi Tanrıöver Ortakulu'nda 3/B sınıfında okudum. 1978'de ise bu okula sosyal bilgiler öğretmeni olarak atandım. O günden bugüne burada görevimi yapıyorum" dedi. Aynı okulda öğrencileriyle öğretmen olduğu için mutluluk duyduğunu belirten Yılmaz, "Okulumuzda öğretmenlik yapan 3 arkadaşıma yıllar önce öğretmenlik yaptığımdan dolayı gurur duyuyorum" diye konuştu.

Müzik öğretmeni Mehmet Ali Gönül ise 26 sene önce Muş'ta meslek hayatına başladığını dile getirerek, daha sonra okuduğu okula tayin olduğunu anlattı. Öğretmeni ve öğrencisi ile aynı okulda görev yaptıklarını vurgulayan Gönül, değişik bir duygu yaşadıklarını ifade ederek, "İnşallah Allah, bundan sonraki nesli de görmeyi nasip eder" diye konuştu.

Ercan Sayın da Hamdullah Suphi Tanrıöver Ortaokuluna tayini çıktığında öğretmeninin de aynı okulda görev yaptığını görünce çok sevindiğini, öğrencilik zamanında kendisiyle iyi geçindiğini kaydetti. Yılmaz ile Gönül'ün öğrencisi Betül Şen de yıllar önce öğrenim gördüğü okulda öğretmenlik yaptığını dile getirerek, "Buraya geldiğimde birçok öğretmenimin göreve devam ettiğini gördüm ve birlikte çalışıyoruz. Mehmet Yılmaz ve Mehmet Ali Gönül hocamla çalışmak çok gurur verici ve güzel bir duygu. Ben de kendi öğrencilerimle aynı okulda çalışmayı çok isterim" ifadelerini kullandı.

Şen'in öğrencisi Aleyna Toptaş ise büyüdüğünde öğretmenleri gibi aynı duyguyu tatmak istediğini vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Ali Gönül Hamdullah Suphi Betül Şen Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title