Haberler

Öğrencilerinin En Değerli Varlığı Dizüstü Bilgisayarları

Güncelleme:

Bu rakam, akıllı telefon kullanıcı sayısından daha fazla olmakla beraber tablet sahiplerinin ise iki katından fazlası olarak dikkat çekiyor. Teknolojik eşyalarını önem derecesine göre sıralandırmaları istenen öğrencilerin yüzde 41'i dizüstü bilgisayarlarının sahip oldukları en önemli cihaz olduğunu belirtiyor. Dizüstü bilgisayarları sırasıyla otomobil, tablet, bisiklet ve televizyonlar takip ediyor. Araştırmada dikkat çeken diğer bir nokta ise televizyonu ilk sıraya koyan katılımcıların toplamın sadece yüzde 1'ini oluşturuyor. Katılımcıların yüzde 73'ü ise televizyon programları ve video izlemek için televizyondan başka bir cihaz kullandıklarını belirtiyor.

Araştırmaya katılanların yarısından fazlası yeni öğrenim dönemi öncesi yeni bir cihaz almayı planladıklarını belirtirlerken, bunların üçte biri ise listelerinin başına dizüstü bilgisayarları koyduklarını vurguluyor. Ankete göre dizüstü bilgisayar satın alınırken incelenen kriterlerin başında performans (yüzde 40) gelirken, daha sonra ise fiyat (yüzde 26) ve pil ömrü (yüzde 25) geliyor. Öğrenciler aynı zamanda taşınabilirlik, güvenlik, eğlence ve oyun performanslarının da tercihlerinde önemli yere sahip olduğunu belirtiyor.

AMD, Müşteri İş Birimi, Ürün Pazarlama Direktörü Gabe Gravning: "Öğrencilerin artık bilgisayarlarından daha yüksek beklentileri var. Matematik derslerinde bilgisayarlarıyla yakaladıkları başarıyı, online video izlerken de yakalamak istiyorlar. Bu durumda ise en önemli görev işlemciye düşüyor. AMD APU'ları, sunduğu uzun pil ömrü, sektör lideri AMD Radeon grafikleri ve video oynatma performansı gibi özellikleri ile günümüz üniversite öğrencilerinin bütün ihtiyaçlarını karşılayabilen çok kapsamlı çözümler olarak dikkat çekiyor" dedi.

Katılanların en büyüklerinin 26 yaşında olduğu ankette, büyük bir kesim internet veya bilgisayarsız yaşadıkları dönemi çok anımsamıyor. Buna paralel olarak katılımcıların yüzde 81'i teknolojik cihazları olmadan okulla ilgili işlerini yapamadıklarını, yüzde 70'i ise teknolojisiz bir yaşam düşünemediklerini söylüyorlar.

İşte anketten çıkan diğer göz alıcı sonuçlar:

Ankete katılanların:

%67'i, en büyük korkularının cihazlarının bozulması olduğunu,
%25'i, ıssız bir adaya düştüklerinde yanlarında götürecekleri bir şey seçmek zorunda kalmaları durumunda aile bireyi almak yerine bilgisayarlarını alacaklarını,
%27'si, fazladan 1000 dolarları olması durumunda ilk alışverişlerinin yeni bir bilgisayar olacağını belirtiyor
Öğrencilerin teknolojilerinden maksimum verim sağlamaları amacıyla, AMD işlemcileri, dizüstü, masaüstü, 2'si bir arada ve hibrit bilgisayarlarda çeşitli fiyatlarda sunuluyor. Daha fazla bilgi için lütfen shop.amd.com adresini ziyaret ediniz.

Daha fazla bilgi

Okula dönüş sezonu AMD'den dizüstü bilgisayar tavsiyeleri için
Bilgisayar deneyimini geliştiren AMD teknolojileri hakkında daha fazla için
AMD tabanlı Lenovo FLEX 2 hibrit bilgisayar hakkında Lenovo'nun görüşleri için
Doğu işlemciyi seçme hakkında bilgi almak için

Kaynak: Bültenler / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Lenovo Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title