Haberler

Öğrencilerinden Gazi ve Şehit Yakınlarına Tekerlekli Sandalye

Bursa Anadolu Lisesi öğrencileri, sosyal ve kültürel etkinliklerden elde ettikleri gelirle aldıkları 18 tekerlekli sandalyeyi gazi ve şehit yakınlarına ulaştırılması amacıyla Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesine teslim etti.

Okulun bahçesinde yapılan törene, Mehmetçik Vakfı Bursa Temsilcisi İbrahim Güven, okul müdürü İsmet Aksu ile bu etkinliği gerçekleştiren öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Mehmetçik Vakfı Bursa Temsilcisi Güven, burada yaptığı konuşmada, öğrencilerin aldıkları tekerlekli sandalyeleri Mehmetçik Vakfı vasıtasıyla ihtiyaç duyan Mehmetçiklere iletmek arzusunda olduklarını belirtti.

Güven, tekerlekli sandalyelerin üyeleri vasıtasıyla ihtiyaç sahiplerine daha kolay ulaştırma imkanına sahip oldukları için Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesine teslim edilmesinin daha uygun olduğunu ve bu nedenle sandalyeleri Mehmetçik Vakfı aracılığıyla Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesine teslim edeceklerini söyledi.

Dernek vasıtasıyla sandalyelerin ihtiyaç duyan gazi ve şehitlerin yakınlarına ulaştırılması sağlanacağını vurgulayan Güven, şunları kaydetti:

"Son zamanlarda okul öğrencilerinin vakfımıza yönelik değerli bağışları olmaktadır. Bu bağış da çok değerli ve anlamlıdır. Bu konuda başta okul müdürü İsmet Aksu, konuyu yönlendiren değerli öğretmenler ve bu işi planlayan, gerçekleşmesini sağlayan yürekleri kocaman öğrencilere bütün şehit aileleri ve gazilerimiz adına gönülden teşekkürlerimi sunuyorum. Böyle güzel yürekli çocuklar yetiştirdikleri için çocuklarımızın anne ve babalarına da teşekkür ediyorum. Bayram öncesi üzüntü dolu günler yaşadığımız bu günlerde böyle çocuklarımızın var olması geleceğimiz adına umutlu olmamızı sağlıyor."

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Güven Türkiye Güncel Haberler

title