Haberler

Öğrencilerin Yaptığı Afişler, Güvenli Yol İçin Yarıştı

Güncelleme:

Bu yıl 8'inci kez düzenlediği Herkes İçin Güvenlik Uluslararası Afiş Yarışması'nda Ulusal Jüri 6 finalisti belirledi.

Türkiye'yi Fransa'da temsil edecek sınıf 28 Nisan Perşembe günü İstanbul'da yapılacak finalde açıklanacak.

Herkes İçin Güvenlik Afiş Yarışması Ulusal Jürisi dün akşam İstanbul'da The Plaza Otel'de toplandı. Toplantının açılışında konuşan Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, bu yarışmanın sürdürdükleri Sokakta İlk Adımlar projesini tamamlayan bir niteliği olduğunu vurguladı ve şunları dile getirdi:

"Total Oil Türkiye ve Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği'yle birlikte 9 yıldır büyük bir proje sürdürüyoruz: Sokakta İlk Adımlar. Bu projeden ikinci sınıfta yararlanan öğrencilerimiz, üçüncü sınıfta bu yarışmayla bilgilerini tazeliyor ve pekiştiriyor. Sokakta İlk Adımlar bu yıl itibariyle 40 ilde 800 bin öğrenciye ulaştı. Ayrıca bu yıl bir büyük adım daha attık ve İstanbul'da tüm ilköğretim okullarını proje kapsamına aldık. Bu yıl sadece İstanbul'da 200 bini aşkın öğrenci trafikte güvenli davranış alışkanlıkları kazandı. Bu yarışma ve ayrıca internette düzenlediğimiz "Söz Veriyorum" yarışması, bu önemli projeyi destekleyen diğer araçlar. Türkiye'nin olumsuz trafik koşulları dikkate alınırsa, bu proje çok yaşamsal. Ülkemizde ölümlü her 100 kazanın 26'sında hayatını kaybedenler çocuklar. İstatistiklere göre 0-9 yaş grubu çocuklar, daha üst yaş grubundaki yetişkinlere göre iki kat daha fazla risk altında. Çocuklar 9 yaşına gelene kadar tehlike kavramını algılamakta güçlük çektiğinden, bu yaş grubuna yol güvenliği eğitimi hayati bir değere sahip."

Kazanan sınıf Fransa'ya gidecek

Bu yıl "Okula güvenlik içinde gitmek" temasıyla düzenlenen yarışmaya 35 ilden, 313 sınıftan 9 bine yakın 3'ncü sınıf öğrencisi, 745 adet afişle katıldı. Kazanan sınıfın tüm öğrencileri, bu yıl da geçen yıllarda olduğu gibi Paris Euro Disneyland'da gerçekleştirilecek uluslararası buluşmada Türkiye'yi temsil edecek. Jüri değerlendirmesi sonucunda 6 finalist (alfabetik olarak sıralanmıştır) şöyle belirlendi:

Özel Antalya Koleji İlköğretim Okulu (3D sınıfı), İstanbul Özel Balkan İlköğretim Okulu (3A sınıfı), İstanbul Özel Denizatı İlköğretim Okulu (3E sınıfı), İzmir Özel İzmir Efes Koleji (3A sınıfı), İzmir Özel Tevfik Fikret İlköğretim Okulu (3A sınıfı), İstanbul Okçu Musa İlköğretim Okulu (3B sınıfı).

Ulusal Jüri'de Yer Alanlar

Herkes İçin Güvenlik Uluslararası Afiş Yarışması Ulusal Jürisi şu isimlerden oluştu:

İbrahim Aybar (Renault Mais Genel Müdürü), Olivier Chalvon-Demersay (TOTAL Oil Türkiye Genel Müdürü), Hitay Güner (Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı), Muammer Yıldız (İstanbul Milli Eğitim Müdürü), Fügen Toksü (Türkiye Halkla İlişkiler Derneği Başkanı), Ayşenur Özturanlı (Çocuk ve Kent Derneği Başkanı), Meliha Okur (Sabah Yazarı), Jale Özgentürk (Radikal Ekonomi Müdürü), Hakan Güldağ (Dünya Yayın Yönetmeni), Nuran Çakmakçı (Hürriyet Eğitim Editörü), Özlem Yüzak (Cumhuriyet Yazarı), Günseli Özen Ocakoğlu (Marketing Türkiye Yayın Yönetmeni), Özgür Atanur (Doğan Egmond Çocuk Kitapları Genel Müdürü), Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin (Pediatrist, Pediatrik Nörolog), Yeşim Ayöz (Suat Ayöz Trafik Mağdurları Derneği Başkanı), Erol Evgin (Sanatçı), Sami Güleçyüz (Fahri Trafik Müfettişleri Derneği Başkanı), Yusuf Ahmet Kulca (Umut Çocukları Derneği Başkanı), Cemalettin Gürsoy (Birleşik Sakatlar Federasyonu Başkanı).

Kaynak: Bültenler / Otomobil

Otomobil Haberler

500

Yorumlar (2)

defne sevinç:

Saçma hemde çok çok çok çok çok

0
0
yanıtYanıtla
defne sevinç:

Saçma yaaa

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title