Haberler

Öğrencilerin Uluslararası Başarısı

İzmir Fatih Kolejinde Öğrenim Gören İdil Özdamar, Pelin Pulcu ve Selin Özkıyıcı, Fizik, Kimya ve Biyoloji Branşlarında Hazırladıkları Projeleriyle Katıldıkları Uluslararası Yarışmalarda Dünya Şampiyonlukları Elde Etti

İzmir Fatih Kolejinde öğrenim gören İdil Özdamar, Pelin Pulcu ve Selin Özkıyıcı, fizik, kimya ve biyoloji branşlarında hazırladıkları projeleriyle katıldıkları uluslararası yarışmalarda dünya şampiyonlukları elde etti.

İzmir Fatih Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Doğanata, düzenlediği basın toplantısında, kuruluşunun 45. yılını kutladıkları İzmir Fatih Kolejinin, İzmir ve Türkiye çapında önemli başarılara imza attığını belirtti.

Öğrencilerinin, bilim, sanat ve spor alanlarında gösterdiği başarıdan mutluluk duyduklarını anlatan Doğanata, '2010 yılında hazırladıkları projelerle katıldıkları yarışmalarda şampiyonluk elde eden öğrencilerimiz oldu. Kuruluşumuzun 45. yılını kutladığımız 2010'da, öğrencilerimizin başarılarından gurur duyuyoruz' dedi.

Okul Müdürü Adem Serin ise eğitimin, eğitimin, uzun soluklu bir süreç olduğunu belirterek, 'Okulumuzu zirveye taşıyan öğrencilerimiz, her alanda önemli başarılar elde etti. Her birini kutluyorum' diye konuştu.

- 'GELECEĞİME ÖNEMLİ KATKISI OLACAK'-

İzmir Fatih Koleji 9. sınıf öğrencisi İdil Özdamar, 'Nanokristallerin Sentezi ve Yeni Güneş Pilleri Olarak Kullanım Potansiyelleri' konulu projesiyle Azerbaycan'da düzenlenen 4. Inepo-Euroasia Uluslararası Çevre Konulu Bilimsel Proje Yarışması'nda dünya birinciliği kazandığını söyledi.

Projesiyle ABD I-SWEEP Dünya Sürdürülebilir Enerji, Mühendislik ve Çevre Proje Olimpiyatları'nda altın madalya aldığını ifade eden Özdamar, şöyle konuştu:

'Projem, 18. INEPO Ulusal Çevre Proje Olimpiyatları'nda ABD'nin San Jose kentinde yapılan INTEL-ISEF proje yarışmasına katılmaya hak kazandı. Bu yarışmada dünya üçüncülüğü, Türkiye'de katıldığım MEF 19. Proje Yarışmasında ise fizik dalında birincilik elde ettim. Ayrıca 7. Eğitim ve Bilim Fuarı Bilimsel Proje Yarışması'nda birincilik ödülüne hak kazandım. Hazırladığım projeyle merak etmeyi, katıldığım yarışmalardaysa sorumluluk duygusunu öğrendim. Dünyanın her ülkesinden arkadaşlar edindim. Geleceğime önemli katkısı olacağına inanıyorum.'

9. sınıf öğrencisi Pelin Pulcu ise 'Çelik Cürufların Metal İçeriği Azaltılarak Toprak ve Bitkide Mineral Zenginleştirici Olarak Kullanılabilirliğinin Araştırılması' projesi ile I-SWEEP Dünya Sürdürülebilir Enerji, Mühendislik ve Çevre Proje Olimpiyatları'nda çevre dalında, IYIPO Uluslararası Proje Olimpiyatı'nda ise kimya dalında dünya şampiyonlukları kazandığını anlattı.

18. INEPO Ulusal Çevre Proje Olimpiyatları'nda ikincilik, kimya dalında TÜBİTAK bölge üçüncüsü olduğunu işaret eden Pulcu, 'Önemli deneyimler kazandım. Üniversite çalışmalarımda öncü olacak' diye konuştu. 12. sınıf öğrencisi Selin Özkıyıcı da 'Biyomedikal İmplantlar İçin Bakteriyel Nanoliflere Çeşitli Antibiyotiklerin İmmobilizasyonu ve Antibakteriyel Etkinliklerinin Araştırılması' projesiyle biyoloji dalında TÜBİTAK bölge ikinciliği elde ettiğini, 7. Eğitim ve Bilim Fuarı Proje Yarışması'nda ise ikinci olduğunu belirterek, 'Üniversite sınavı öncesi önemli deneyim kazandım' dedi.

Toplantıya, Fatih Koleji Müdür Yardımcısı ve Projeler Koordinatörü Ümit Karaca ile çeşitli ulusal ve uluslararası yarışmalarda Fatih Kolejini temsil eden öğrenciler Defne Angın, Lal Talay, Burçhan Gökhan, Furkan Bozkurt, Barkın Alaybeyoğlu ve Aziz Burak Eroğlu katıldı.

(ZEY-MV-ERD) - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title