Haberler

Öğrencilerin Uçak Biletleri Üniversiteden

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız ile röportaj Öğrencilerin uçak biletleri üniversiteden

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Yıldız:

"Üniversitemizde dünyada başka hiçbir üniversitede olmayan bir uygulama var. Öğrencilerimizin öğrenim süreleri boyunca yılda bir defa Türkiye'den Kazakistan'a gidiş geliş uçak ücretlerini üniversitemiz karşılıyor"

"Üniversitemizde okuyan öğrencilere aylık 100 dolar burs veriyoruz. Bu ücret, çok düşük bir rakam olarak görülmesin. Kazakistan'ın Türkistan şehri çok mütevazı. Dolayısıyla bu ücret, bir öğrenciye bir ay boyunca büyük oranda yetebilecek düzeyde"

SELMA KASAP - Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, "Üniversitemizde dünyada başka hiçbir üniversitede olmayan bir uygulama var. Öğrencilerimizin öğrenim süreleri boyunca yılda bir defa, Türkiye'den Kazakistan'a gidiş-geliş uçak ücretlerini üniversitemiz karşılıyor." dedi.

Yıldız, AA muhabirine üniversitenin uzaktan eğitim ile ön lisans, lisans ve yüksek lisans programlarına ilişkin bilgi verdi.

Kazakistan'daki üniversitenin örgün eğitim programlarına YGS ve LYS ile öğrenci aldıklarını dile getiren Yıldız, bu yıl üniversiteye 100 kontenjan ayrıldığını bildirdi.

Üniversitede 9 fakülte ve 1 yüksekokulda öğretim verildiğini, 33 Türk akraba topluluğundan toplam 10 bin öğrenci bulunduğunu ifade eden Yıldız, Doğu Türkistan, Arnavutluk, Kosova, Makedonya, Kafkaslar ve Sibirya'daki tüm özerk cumhuriyetlerden, İran, Suudi Arabistan'dan öğrencilerinin olduğunu aktardı.

Kontenjanların, Türk dili ve edebiyatı, İngiliz dili ve edebiyatı, Rus dili ve edebiyatı, tarih, işletme, uluslararası ilişkiler, bilgisayar mühendisliği programlarına dağıldığını anlatan Yıldız, "Üniversitemizde dünyada başka hiçbir üniversitede olmayan bir uygulama var. Öğrencilerimizin öğrenim süreleri boyunca yılda bir defa Türkiye'den Kazakistan'a gidiş geliş uçak ücretlerini üniversitemiz karşılıyor." dedi.

Ayrıca Yesevi Üniversitesinde okuyan öğrencilere aylık 100 dolar burs verdiklerini belirten Yıldız, "Bu ücret, çok düşük bir rakam olarak görülmesin. Kazakistan'ın Türkistan şehri çok mütevazı. Dolayısıyla bu ücret bir öğrenciye bir ay boyunca büyük oranda yetebilecek düzeyde." diye konuştu.

Yıldız, öğrencilere yurt imkanı da sunduklarına, Kazakistan'a seyahatlerinin ise üniversite yetkililerinin refakatinde yapıldığına işaret ederek örgün eğitimde bugüne kadar verdikleri mezun sayısının ise 75 bin olduğunu vurguladı.

Uzaktan eğitimde marka üniversite

Yıldız, üniversitenin örgün eğitimin yanında, Türkiye Türkçesiyle Uzaktan Eğitim Programları (TÜRTEP) ile daha geniş kitlelere eğitim imkanı sunduğunu da söyledi.

Ön lisans, lisans ve yüksek lisans alanında uzaktan eğitimin verildiği TÜRTEP'te YÖK denkliğinin bulunmasının öğrencilerin tercihlerinde önemli bir etken olduğuna dikkati çeken Yıldız, "Üniversite, Türkiye'de uzaktan eğitim konusunda öncü bir kurum. Üniversitemiz, mekan engelini kaldıran uzaktan eğitim uygulamaları ile Türkiye'de adete bir marka haline geldi." değerlendirmesini yaptı.

ALES şartı olmadan yüksek lisans imkanı

Prof. Dr. Yıldız, bu yıl uzaktan eğitimde yeni açılacak yüksek lisans programlarından "iş sağlığı ve güvenliği bölümü"nün sektördeki yoğun talebe cevap vereceğini vurguladı.

Uzaktan eğitim programlarının ön lisans, lisans ve yüksek lisans programı olmak üzere 19 ayrı bölümden oluştuğunu anlatan Yıldız, Türkiye'nin 35 farklı üniversitesinden ve 3 devlet kurumundan alanında en iyi hocaların öğrencilere canlı ders anlattığını söyledi. Yıldız, yüksek lisans programlarında ALES şartının bulunmadığını da aktardı.

Yıldız, şunları kaydetti:

"TÜRTEP ile eğitim 7 gün 24 saat canlı tutulurken, öğrencilerin danışman öğretim üyesiyle istenildiğinde iletişim içinde bulunulması sağlanıyor. Senkron dersler eğitim dönemi içerisinde hafta içi 18.00-24.00 saatleri arasında internet tabanlı sanal sınıflarda, sesli ve görüntülü olarak gerçekleştiriliyor. Canlı olarak gerçekleştirilen dersler kayıt altına alınıyor ve öğrencilerin kayıtlara istedikleri zaman sınırsız bir şekilde ulaşımları sağlanıyor. Devlet memuru ve işçilerine yüzde 20 indirimin yapıldığı programlarda engelliler de programlarda indirimli olarak okuyabiliyor."

Kaynak: AA / Güncel

Musa Yıldız Kazakistan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title