Haberler

Öğrencilerin Rol Aldığı Kurtarma Operasyonu Gerçeği Aratmadı

Ordu'da, Sivil Savunma günü ve Deprem Haftası dolayısıyla olası afetlere yönelik düzenlenen arama kurtarma operasyonu, gerçeğini aratmadı.

İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğünce Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde deprem, yangın ve trafik kazasına müdahale ile arama ve kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi.

Merkez üssü Tokat'ın Reşadiye ilçesi olan 7,2 şiddetindeki depremin Ordu'da da hissedilmesi üzerine kurulan senaryo gereği, AFAD'a gelen ihbarlar değerlendirildi. Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin büyük hasar gördüğü ve yangınların başladığı üst katlarda öğrencilerin mahsur kaldığı ihbarı üzerine AFAD arama ve kurtarma ekibi ile 112 Acil Servis, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye, Ulusal Medikal Kurtarma ve Gönüllü Arama ve Kurtarma ekipleri olay yerine intikal ettirildi.

Senaryo gereği öğrencilerin deprem sonrası güvenli şekilde okul dışına tahliyesi sağlandı. Yaralanan ve yangından etkilenen öğrenciler ise ekiplerin müdahalesiyle ambulanslara alındı. Daha sonra içeride mahsur kalan öğrenciler de pencereden halat yardımıyla kurtarıldı.

Trafik kazasında ağır yaralanan ve aracın kesilerek yaralıların güçlükle kurtarılmasını da canlandıran öğrencilerin performansı, büyük ilgiyle izlendi.

Ordu AFAD Müdürü Osman Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası kapsamında önemli bir tatbikat gerçekleştirildiğini söyledi.

Tatbikata, arama kurtarma ekipleri ile gönüllü faaliyet gösteren derneklerin katıldığını belirten Işık, şunları kaydetti:

"Buradaki amacımız ilimizdeki arama kurtarma ekiplerinin sevk ve idaresindeki koordinasyonu sağlamak, imkan ve kabiliyetimizi görmek, varsa eksiklerimizi görmek. Bunları da gerçek yaşamda yaşamamak için güzel bir tatbikat icra ettik. Tüm arkadaşlarımıza ve katkı sağlayan kurumlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah afetsiz bir yıl geçiririz ama afetlerden de kaçılmıyor. İnşallah yaşamayız ama yaşadığımız anda da böyle bir arama kurtarma ekibinin ilde hazır olduğunun tüm halkımız tarafından bilinmesini istiyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Sivil Savunma Günü Deprem Haftası Tokat Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title